Aktywne Wpisy

mirko_anonim +23
✨️ Życie po studiach na politechnice - ciężka prawda Ⓘ
5 lat totalnie ciężkich studiów na politechnice, nieprzespane noce (do dzisiaj mam koszmary z niektórych egzaminów). Po tym wszystkim orientujesz sie, że rynek pracy w dziedzinie budowy maszyn praktycznie nie istnieje z ciebie max co może zostać - jeśli nie jesteś wybitnym - to klepacz projektów jakichś wózków magazynowych za 6k/msc. Zaciskasz zęby, wykopki miały racje, robisz kursy IT, dostajesz w końcu pierwsze
5 lat totalnie ciężkich studiów na politechnice, nieprzespane noce (do dzisiaj mam koszmary z niektórych egzaminów). Po tym wszystkim orientujesz sie, że rynek pracy w dziedzinie budowy maszyn praktycznie nie istnieje z ciebie max co może zostać - jeśli nie jesteś wybitnym - to klepacz projektów jakichś wózków magazynowych za 6k/msc. Zaciskasz zęby, wykopki miały racje, robisz kursy IT, dostajesz w końcu pierwsze
źródło: gf-Be7d-pJjx-Kmgw_ksiazulo-994x828
Pobierz
Wyjaśni mi ktoś jak nieogarowi.
1.
Ludzie biorą jakieś nowe gls w leasing, a potem na grupach na fb próbują to opchnąć z odstępnym prawie równowartości auta nowego.
2. Ktoś napisał komentarz że to się robi w celu
1.
Ludzie biorą jakieś nowe gls w leasing, a potem na grupach na fb próbują to opchnąć z odstępnym prawie równowartości auta nowego.
2. Ktoś napisał komentarz że to się robi w celu

nie podumali, że wzrost minimalnej to właściwie wzrost ceny wszystkiego, bo albo dodatek do pensji trzeba przerzucić na klienta, albo jak w dopłatach do kredytów, wincyj kasy do zebrania z rynku, więc podnosimy ceny chociaż realnie nic się nie zmieni. Ucierpią wtedy wszyscy co nie dostali tej mini podwyżki.
Nie mówiąc o biznesach typu JDG, gdzie nagłe podwyższenie cen półproduktów / surowców sprawia, że biznes przestanie być kompletnie opłacalny.
A i zwiększy się ilość pracowników zatrudnianych na "czarno", bo nikt nie da minimalnej za niektóre bardzo proste prace nie wymagających kwalifikacji ani zbytniego wysiłku.
No ale najważniejsze, że dali. C--j z tym że odbiorą z nawiązką ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: image
Pobierzto jak zarząd albo prezesi sobie podnoszą to nic się nie dzieje, papież w drzwiach( ͡° ͜ʖ ͡°)
pensje zwykłych pracowników to tylko groszowe sprawy w cenie końcowej produktu
@ZgrywusPrzegrywus: nie dowali bo na jdg nie masz minimalnej( ͡° ͜ʖ ͡°)
Widać, że ludzie chcą się dowiadywać, co się dzieje na rynku finansowo-płacowym, oraz to, jak będziemy mieli płacone.
Po za tym odbywam właśnie praktyki.
Teraz mam przerwę i tam zajrzałem na chwilę na te komentarze.
Marzenie nie boli (✌ ゚ ∀ ゚)☞