Wpis z mikrobloga

Pewnego słonecznego dnia skitrałam się w czatowni nad niewielkim rozlewiskiem i po jakimś czasie pojawiła się ona - piękna samica błotniaka stawowego. Pewnie mnie widziała, jak to drapole - one widzą wszystko, ale postanowiła mnie zignorować i krążyła sobie nad terenem polując. Strzeliłam jej dobre 200 fotek i tego oto dnia wyciągnęłam ważną lekcję - nie wygrasz z rozgrzanym powietrzem w samo południe xD Szczególnie nad wodą. Ani jedno nie wyszło ostre.

#fotografia #ptaki #tworczoscwlasna
okoniaczek - Pewnego słonecznego dnia skitrałam się w czatowni nad niewielkim rozlewi...

źródło: IMG_9136 błotniak stawowy

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@okoniaczek: Ale ladnie slonko piora podswietlilo.

nie wygrasz z rozgrzanym powietrzem w samo południe xD Szczególnie nad wodą. Ani jedno nie wyszło ostre

Ostatnio bylo tak cieplo, ze mi o 5 rano juz psulo fotki nad woda ;/
  • Odpowiedz
  • 1
@LoopyMajestic: No niestety, łatwo to już było do maja. Teraz będzie walka o każde ostre zdjęcie przez całe lato.
A tak nawiasem mówiąc wkręcenie się w fotografie wyleczyło mnie z jesiennych i zimowych zjazdów nastroju. Zaczęłam pozytywniej patrzeć na ten okres w roku, bo jest łagodniejsze światło, łatwiej o ostrą fotkę i jak liście spadną z drzew to ptaki łatwiej dostrzec. Magia, tyle pozytywów!
  • Odpowiedz
A tak nawiasem mówiąc wkręcenie się w fotografie wyleczyło mnie z jesiennych i zimowych zjazdów nastroju.

@okoniaczek: Dla mnie zima to raj dla fotek. Wstajesz o 6 i nadal zjesz sniadanie i zrobisz kawe na droge jak jest ciemno. Zwierzat mniej, ale wytropic latwiej.

cisza....skrzyp....dzwiek migawki

Zwierzaki glodne to dla odrobiny jedzenia dadza do siebie podejsc o wiele blizej niz zwykle.
  • Odpowiedz