Aktywne Wpisy
razdwatrzy55 +529
A w komentarzu pierwsze zdjęcie tej łazienki gdzie nic nie wskazywałoby na to że to jest półpiętro
#nieruchomosci #wroclaw
#nieruchomosci #wroclaw
źródło: Screenshot_2025-11-28-09-48-44-456_com.android.chrome
Pobierz
JakDorobic_com +118
Ostateczne #rozdajo z okazji Black Friday! Rozdajemy kartę podarunkową Allegro o wartości 100 zł!
Zasady rozdajo są proste. Aby wziąć udział:
• Daj plusika.
•
Zasady rozdajo są proste. Aby wziąć udział:
• Daj plusika.
•
źródło: rozdajo 28.11
Pobierz

Komentarz usunięty przez autora
Treść została ukryta...
Anomalii możemy szukać też porównując liczbę głosów na kandydata w pierwszej i drugiej turze. Osoby głosujące w pierwszej turze na Nawrockiego/Trzaskowskiego w drugiej raczej zagłosowałby podobnie.
W pierwszej kolejności należy sprawdzić przypadki gdzie Bartyr lub Trzaskowski stracili wyborców w stosunku do pierwszej tury (np; Kraków 95, Tychy 35 lub Grudziądz 25). Przy tylko takich przypadkach Trzaskowski traci ponad 3 tysiące głosów (2% różnicy do Nawrockiego) według tego co sprawdziłem. ¯\(ツ)/¯
Jak ktoś zacznie kręcić małysza nie patrząc co to za miejsce to ¯\(ツ)/¯
Moje spostrzeżenia po szybkiej anailzie:
- wykopek makaronzjajkiem ma racje ze swoim komentarzem
- poza tą ewidentną pomyłką, to cała reszta niestety/na szczęście wygląda dobrze, chyba że czegoś nie widzę
- ci
@framugabezdrzwi: znam te tereny, Wierzbiny leżą obok poligonu, więc dobrze zgadłeś, że wojsko
1 tura Nawrocki: 192
2 tura Nawrocki: 581
1 tura Trzaskowski: 352
2 tura
@makaronzjajkiem: Tylko to też nie do końca tak, bo przepływom nie podlega 100% głosów z pierwszej tury, a pewnie jakieś 95% - i do tego dochodzą nowi wyborcy (tzn. nieobecni w pierwszej turze), którzy według Exit Poll dzielili się w proporcji 55.5% - 44.5% na korzyść Trzaskowskiego.
Za cholerę tylko nie mogę się teraz dokopać
@niochland: Zieew, pracowałeś w pwc ¯\(ツ)/¯
Nie mogłem znaleźć artykułu, ale jeszcze w piątek przed drugą turą trafiłem na badanie potencjalnych przepływów elektoratów i chęci wyborców do pójścia na drugą turę, aby spróbować oszacować potencjalną bazę nowych wyborców.
Przepływy wynikające z tego sondażu były całkiem zbliżone do przepływów które wyszły w Exit Pollu:
Podaję dane w
- duże miasta, gdzie prowadziła Trzaskowski, są często dużo bardziej