Wpis z mikrobloga

@jegertilbake: jest tanio bo przygotowują nas na zwracanie puszek i butelek. P--o sikacz jest nawet poniżej 2 zł w promocjach, wody w butelkach poniżej złotówki. Póki co producenci się siłują żeby to ich produkt zszedł. Gdy będzie więcej recyklomatów oraz znikną opakowania bez kaucji to ceny pójdą te 50 groszy w górę XD
  • Odpowiedz
Ja nie kupuję niczego co jest zwrotne.

@Umciaumciapeklagumcia: też miałem takie postanowienie ale bylem teraz na malym kilkudniowym wyjeżdzie i nie miałem innego wyjscia bo nie bede pił przecież wody z kałuży, ale do automatu nie zaniosłem, wyrzucilem na ulicy do pierwszego lepszego smietnika zeby sobie panowie zbieracze zarobili
Ksemidesdelos - >Ja nie kupuję niczego co jest zwrotne.

@Umciaumciapeklagumcia: też ...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@ggs-hg: realnie gdybym oddawal to mialbym 1/3 odpadow mniej do wywiezienia z kontenera za ktory place dokladnie tyle samo co przed butelkomatami, z mojego punktu widzenia zbieranie i wozenie tego jest nieoplacalne - cenie swoj czas wyzej niz to co dostane za butelki.
  • Odpowiedz
Nie kupuję napojów w butelkach. Filtr Dafi w domu, do pracy czy na wyjazd wlewam w stalową butelkę wielokrotnego użytku.
Pewnie jak przyjdą wysokie temperatury, czasem się zdarzy dopiero jakąś mineralkę czy inny napój chłodzony kupić
  • Odpowiedz