Wpis z mikrobloga

Update urwanego silnika

W ASO powiedzieli, że nie da się stwierdzić, czy to wina tamtych co naprawiali alternator, ale chyba jednak nie. Urwało się mocowanie silnika i skrzyni biegów, rozdupiło półoś i jeszcze drążki kierownicze. 5670 zł :D A czeka mnie jeszcze duży serwis za 6k, miałem to robić w lipcu. Chyba będzie jazda na złom.

#samochody #mechanikasamochodowa #renault
Damasweger - Update urwanego silnika

W ASO powiedzieli, że nie da się stwierdzić, cz...

źródło: ed2e2bfbaa36934103ae281df5e251f81a13b860d419f080c36a0a00d7aaddf9,w400

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@vieniasn: Tak, liczyłem na pisemną opinię, by móc się kłócić z tamtymi. Zresztą ASO to jedyny serwis, z którego wyjeżdżałem zadowolony, a nie tak jak od mietka mechanika, że przyjeżdżam z dwiema awariami a wyjeżdżam z trzema.
  • Odpowiedz
@Damasweger: Jest coś pomiędzy ASO i Mietkiem z garaży między blokami.
Da się znaleźć sensownego mechanika, tylko nie będzie miał terminów "na już".
  • Odpowiedz
@Damasweger: Jeśli przez piętnaście lat nie możesz znaleźć mechanika, to może w Tobie jest problem? Dobry fachowiec nie będzie tani, bo niby dlaczego miałby być?
  • Odpowiedz
W ASO powiedzieli, że nie da się stwierdzić, czy to wina tamtych co naprawiali alternator,

@Damasweger: Nikt normalny Ci opinii na piśmie nie wystawi.

Jak trzeba było to do mechanika zdarzało mi się odstawiać auto 30km od miejsca zamieszkania, żeby wiedzieć, że odbiorę dobrze zrobione auto. Albo złomuj, albo szukaj w regionie kogoś, kto Ci to ogarnie, bo wbrew pozorom nie jest to naprawa na 5k...
  • Odpowiedz
z wad to ASO weźmie za to 6k a inny mechanik zrobi pewnie za 2k jak nie mniej

@vieniasn: możesz się zdziwić bo wszystko zależy co masz do zrobienia. W ASO też możesz dać swoje części i nie ma problemu, wtedy mocno obniżysz cenę naprawy. Po prostu za każdym razem trzeba zrobić kosztorys i przeanalizować czy się opłaca. Bo pewne rzeczy naprawdę korzystnie wychodzą w ASO.
  • Odpowiedz