Wpis z mikrobloga

Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z tą aplikacją do głosowania? Kompletnie tego nie czaję. Myślałem, że jest się wpisanym na listę w komisji wyborczej i tyle, a tu jakieś nagle aplikacje autoryzujące. To po co to przepisywanie się do komisji, żeby głosować w innym miejscu niż meldunkowy.

#wybory
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SlepyBazant: Możesz albo przepisać sie pod konkretny adres i wtedy masz przypisaną komisję i jestes na liście jako dopisany do spisu w danej komisji albo da się jeszcze wziąć zaświadczenie do prawa do głosowania, które uprawnia do zagłosowania w dowolnej komisji.\
Pisowcy stworzyli sobie apkę do badania, czy karta została już użyta, bo stwierdzili, że pewnie jakieś oszustwa i ludzie je zabierają z komisji i głosują kilka razy. Problem w
  • Odpowiedz
  • 0
ludzie je zabierają z komisji i głosują kilka razy

@Reretos: wtf? Przecież takie zaświadczenie powinno zostać natychmiastowo zniszczone czy nie wiem, odnotowane, że już zagłosowano, a nie jakieś pisowskie autoryzacje XDD ja p------e, to już może nawet będzie podpadać pod unieważnienie wyborów
  • Odpowiedz
no i na tej podstawie ludzie dostają karty do głosowania? Że pokażą jakąś z-----ą aplikację? XD

@SlepyBazant: nieee odwrotnie, masz zaświadczenie głosujesz, oddajesz je i koniec.

Balonowy sobie wymyślił, że trzeba to jakoś dodatkowo weryfikować i były przypadki, że (nielegalnie) nie chcieli wydać karty bo w aplikacji sprawdzili.
  • Odpowiedz