Zrobiłem sobie w excelu rozpiskę wartości odżywczych w różnych produktach, mogę łatwo dodawać nowe, a w tabelce obok mogę sobie "komponować" posiłek przez wybranie ile czego chcę zjeść i ładnie mi wszystko podsumowuje, łącznie z orientacyjną ceną xD Mogę też tego użyć do ogarnięcia jadłospisu na tydzień.
@f9JXBEArQ2H4TKl: nie liczę, po prostu wszystko w umiarze. Myślę, że jak będę sobie dokładać warzywa i rybkę, to wszystko powinno być git, bez konieczności liczenia wszystkiego, co do mikrograma
@hidden1967 no chyba sie nie zgodze z toba, ostatnio sluchalem w podkascie ze badanie sie i suplementacja sa wazne. Jakosc jedzenia tez spada i np jedna pomarancza kiedys dawala tyle co kilka dzis
@PiersKurczaka: wrzuc na google docs, oglos tu i gdzies, niech wszyscy edytuja, dodaja, korzystaja :) p.s. czy dajej (ja liczylem te rzeczy z nudow w kolejce kiedys) serek wiejski wychodzi najlepiej w kategorii: ilosc gramow bialka/1 pln? :D
Zrobiłem sobie w excelu rozpiskę wartości odżywczych w różnych produktach, mogę łatwo dodawać nowe, a w tabelce obok mogę sobie "komponować" posiłek przez wybranie ile czego chcę zjeść i ładnie mi wszystko podsumowuje, łącznie z orientacyjną ceną xD Mogę też tego użyć do ogarnięcia jadłospisu na tydzień.
No co ja zrobię, kocham tabelki
źródło: obraz
Pobierz@f9JXBEArQ2H4TKl: a kto tak robi
p.s. czy dajej (ja liczylem te rzeczy z nudow w kolejce kiedys) serek wiejski wychodzi najlepiej w kategorii:
ilosc gramow bialka/1 pln? :D