Wpis z mikrobloga

Ktoś siedzi w temacie drukarek 3D i mógłby mi nieco doradzić bo temat rozległy? Potrzebuję do zastosowan domowych, coraz wydrukować sobie jakąś pierdołę. Zależy mi na prostym oprogramowaniu no i niezawodnosci. Na co zwrócić uwagę? Budżet tak do 2k. #drukarki3d #druk3d #pytaniedoeksperta
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hukot: prusa mini albo chociaż szkoda, że budżet mały bo prusa MK4 ma większe pole robocze, mi na mini już nie raz brakowało przestrzeni druku

drukarka przyszła zmontowana, podpinam, instaluję program i od ręki wydruki wychodzą jak trzeba bez babrania się w kalibracje, jakieś voodo, żeby wydruki się nie odklejały itp.

chodziła rok od kopa, po tym naciągam paski, czyszczę głowicę i dalej jedzie aż miło

do tego mają swoje
  • Odpowiedz
@hukot: mozesz sobie kupic crealit k1c

@Moron: żadnych creality, u nich zawsze jest coś niedorobione.

@hukot Prusa albo bambu. Sporo też zależy co chcesz drukować. Najlepiej ogarnij drukarkę która jest już długo na rynku i wtedy sobie sprawdź jej opinie bo będziesz wiedział czy np mają jakąś piętę achillesową.
  • Odpowiedz
@Variv akurat ten arguemt jest chyba najsłabszy jeśli chodzi o AMS, bo mało kto drukuje wielokolorowe bo zbyt dużo śmieci i czasu. za to AMS bardzo usprawnia po prostu pracę z drukarką, jeden model z jednego materiału a gdy chcesz z innego to tylko klikasz zamiast lawirować szpulami
  • Odpowiedz
akurat ten arguemt jest chyba najsłabszy jeśli chodzi o AMS, bo mało kto drukuje wielokolorowe bo zbyt dużo śmieci i czasu. za to AMS bardzo usprawnia po prostu pracę z drukarką, jeden model z jednego materiału a gdy chcesz z innego to tylko klikasz zamiast lawirować szpulami

@mapache: To prawda. Jak miałbym co chwile zmieniam filament to by mnie coś strzeliło. Z resztą zmiana filamentu w ams lite też jest
  • Odpowiedz