Wpis z mikrobloga

@Gours: No tutaj pisowcy nie podumali, że Mentzen jest z natury kontrarianinem, do tego z dużym ego. Z samego powodu, że go do czegoś przyciskają, dodatkowo przy tym pouczając, on będzie się buntował.
  • Odpowiedz
@Gours: No ten Mentzen walczy z PISem tak jakby chodziło o zmuszanie kobiet do porodu ciąży z gwałtu. Nie spodziewałem się takiej determinacji u niego. Może nawet dojdzie do uśmiechniętej koalicji KO-Konfa o której mówi Sikorski.
Logika_wykopu - @Gours: No ten Mentzen walczy z PISem tak jakby chodziło o zmuszanie ...

źródło: sikorski

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@Logika_wykopu: ale wiesz, że można jednocześnie „podziwiać” jego opór wobec PiS i totalnie nie zgadzać się ze środniowiecznymi poglądami ws. aborcji? Ba, chyba nawet spora część jego wyborców się nie zgadza z tymi poglądami
  • Odpowiedz
Może nawet dojdzie do uśmiechniętej koalicji KO-Konfa o której mówi Sikorski.

@Logika_wykopu: Nie dojdzie. Mentzen może być kandydatem Konfy na prezydenta, ale znaczna część Konfy zdaje się z nim nie zgadzać. Narodowcy wprost opowiedzieli się przeciw Trzaskowskiemu. Ludzie z Nowej Nadziei jak Berkowicz, Wipler czy Ewcia też walą w swoich mediach społecznościowych w Trzaska.

Tak, wiem, Berkowicz zaginął w ten weekend, być może siedzi zamknięty w piwnicy u Mentzena.
  • Odpowiedz
@Logika_wykopu Nie ironicznie mogłaby to być dobra koalicja gdzie obie partie blokując swoje głupie pomysły dałyby radę stworzyć sensowny kompromis.

Ale to raczej z warunkiem wypieprzenia nacjonalistow Bosaka bo ci to od PiS się nie różnią.
  • Odpowiedz
Nie ironicznie mogłaby to być dobra koalicja gdzie obie partie blokując swoje głupie pomysły dałyby radę stworzyć sensowny kompromis.

@Herubin: Pewnie poszliby na kompromisy. PO by prywatyzowała dalej służbę zdrowia, a Konfa robiła spisy gejów by potem wyznaczać getta. Czołem uśmiechniętej Polsce!
  • Odpowiedz