Wpis z mikrobloga

#wybory #przemyslenia #nieruchomosci

Był sobie tag nieruchomości, był sobie Mick. I jak okazało się, że Zandberg ma 5% to była mobilizacja na wykopie, że jeszcze wyrzucimy z rządu Paszyka, zmusimy też do zagwarantowania zrezygnowania z dopłat do kredytów. W ciągu tygodnia byly 2 wywiady, jedna debata, marsze i browar oraz snus (to można podpiąć pod wywiad i debatę) i nagle o tym wszyscy zapomnieli. Posty o nieruchomościach znajdziemy bardzo daleko, za wszystkimi innymi sprawami.

Niesamowite jak można szybko i łatwo nami manipulować. Kilka gestòw, głośnych słów, zwrotów akcji i człowiek nagle jest w stanie oddać swój głos na coś, co spowoduje, że będzie musiał za mieszkanie oddać kilka do kilkunastu dodatkowych swoich wypłat.

Z drugiej strony też jesteśmy manipulowani, Zandberg też święty nie jest. Ostatecznie pójdę zagłosować na Trzaskowskiego, ale mam wrażenie, że wybór którego dokonam jest bardzo złudnym wyborem.

Po ostatnich dniach jeszcze mniej wierzę w to co wiem i do której prawdy jestem przekonany. Nie mam pojęcia skąd brać informacje, które nie będą,brakuje mi tu słowa, więc niech będzie,
Skalane polityką. Czuję strach i zwątpienie
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ZawszeMyjeKubkiOctem: Ja radzę posłuchać jego pomysłów dotyczących finansowania tej jego obiecanej lewicowej bonanzy. Otóż według Adriana złoty środek to na poziomie UE i Polski zdjąć limity na dług i zaciągać go ile wlezie. Ten gość to szaleniec, w sumie jego wyznawcy podobnie - z tego co zauważyłem większość to nastolatkowie z zaburzeniami psychicznymi.
  • Odpowiedz
@ZawszeMyjeKubkiOctem: PiS był i jest za dopłatami, tak samo jak PSL, ale można się łudzić, że te kilka osób w koalicji, dopóki jeszcze w tym rządzie są, będą próbować dalej te dopłaty torpedować… złudne czy nie, ale jest dużo więcej czynników, które „zmuszają” do oddania głosu na RT i czas pokaże jak bardzo będą mieć gdzieś te nasze konsultacje społeczne, bo ich wyniki były jednoznaczne
  • Odpowiedz
zandberg

@brunatny_k: Adrian "Wincy pinindzy" Zandberg.
Dziura bidżetowa? Próbowaliście dosypać wincy pinindzy?
Ochrona zdrowia - Próbowaliście dosypać wincy pinindzy?
Emerytury? Próbowaliście dosypać
  • Odpowiedz