@Tobiaszek1: To ja mam odwrotnie. Jak byłem w liceum to większość dziewczyn była w miarę ładna. a teraz co druga ma nadwagę, a prawie wszystkie ubierają się jak bezdomne. Ehh już gadam jak boomer
@Arvin: przeciez ta moda teraz jest wlasnie duzo lepsza, te szerokie spodnie duzo lepiej eksponuja dupe, a odkryte brzuchy to juz w ogole najlepsze co moze byc.
Za moich czasów to wszystkie nosily obcisle rurki i jakis tshirt do tego albo co gorsza bluze xD
@Tobiaszek1: dziewczyny kiedyś po prostu miały gorszą świadomość w kontekście mody, make-upu - za sprawą tiktokizacji i dostępności jakichś poradników jak się pomalować itp., obecnym nastolatków wychodzi to dużo lepiej po prostu. Plus maja oczywiście lepsze mozliwosci finansowe. Też tak to widzę, że moje rówieśniczki wyglądały duużo gorzej niż obecne nastolatki.
dziewczyny kiedyś po prostu miały gorszą świadomość w kontekście mody, make-upu
@oscarwilde666: Nie do końca. Tym, co dziś naprawdę odróżnia nastolatki od tych sprzed kilkunastu lat, jest łatwiejszy dostęp do pieniędzy. Dzisiejsze dziewczyny regularnie odwiedzają kosmetyczki, fryzjerów, robią paznokcie, brwi, rzęsy – a wolny czas spędzają w galeriach handlowych. Za moich czasów, jeśli ktoś miał kieszonkowe, to raczej symboliczne. Kupowało się najtańsze kosmetyki z drogerii, często niedopasowane, a za fryzjerkę
@Arvin: przeciez ta moda teraz jest wlasnie duzo lepsza, te szerokie spodnie duzo lepiej eksponuja dupe, a odkryte brzuchy to juz w ogole najlepsze co moze byc.
Za moich czasów to wszystkie nosily obcisle rurki i jakis tshirt do tego albo co gorsza bluze xD
źródło: image
Pobierz@oscarwilde666: Nie do końca. Tym, co dziś naprawdę odróżnia nastolatki od tych sprzed kilkunastu lat, jest łatwiejszy dostęp do pieniędzy. Dzisiejsze dziewczyny regularnie odwiedzają kosmetyczki, fryzjerów, robią paznokcie, brwi, rzęsy – a wolny czas spędzają w galeriach handlowych. Za moich czasów, jeśli ktoś miał kieszonkowe, to raczej symboliczne. Kupowało się najtańsze kosmetyki z drogerii, często niedopasowane, a za fryzjerkę