mirko_anonim
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
3
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
maryjuszpitagoras
maryjuszpitagoras
@mirko_anonim brzmi jak nieśmieszny żart. Kupić nowe auto czy Moto bez planu na życie. Było wziąć kredo na 30m2 i jeśli byłaby miła atmosfera mieszkac w domu rodzinny a M2 na wynajem, które opłacałoby kredyt. Jeśli atmosfera by siadła ewakuujesz się do siebie. Wszyscy inaczej Cię traktują a zależności czy jesteś na ich uwięzi czy nie. Począwszy od roboty, przez bank, po znajomych i rodzinę.
Ja wybieram C. Wyprzedaje swój majątek
12
madero
@mirko_anonim Widzę mądryś mieszkania nie ma ale na zabawki typu motorek ma XD Sprzedaj motor wyprowadź się bierz kredo
11
slgdfhsdhjfbs
slgdfhsdhjfbs
@mirko_anonim: pożyczka / kredyt na samochód xD trzeba umieć spojrzeć sobie prosto w oczy - na wynajem mieszkania Cię nie stać. I to nie to, że byś nie oszczędzał, tylko po prostu Cię nie stać. Wynajmij sobie pokój w mieszkaniu studenckim 3 pokojowym (dzięki czemu odetniesz się od starych), pomyśl jak się możesz rozwinąć w tym co umiesz / lubisz robić, żeby być bardziej wartościowy na rynku pracy, zacznij zarabiać
4
charles-terror
@mirko_anonim:

Powiem wam, że jestem głupi. Ale nie tak po prostu głupi, tylko tak głupi, że gdyby postawić koło mnie najgłupszego człowieka jakiego znacie, to i tak byłbym od niego 100 razy głupszy...

Zgadzam się
4
mirko_anonim
zdyscyplinowany-sojusznik-96: Człowieku ja zaczynając karierę w IT miałem 5k pensji to kupiłem auto za 5k. I przejechałem nim 120kkm, oddalem na zlom. Zarabiałem 15k to kupiłem za 15k. Przejechałem 180kkm i oddalem na zlom.

Teraz +- przy 20k msc jeżdżę golfem za 12k.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
2
cartman_troll
cartman_troll
@mirko_anonim: dlaczego nie wynajmiejsz w miescie fajnego pokoju za 1k i znajdziesz prace np za 5-6-7k oraz auto kup od reki za 10k a nie w kredo, pozdr
1
mirko_anonim
zdyscyplinowany-sojusznik-96:

Kupno gruza za 15k kończy się tym, że "roczny abonament" u mechanika wynosi Cię 1/3 wartości takiego samochodu

@mirko_anonim: trafiłeś . To e39 tyle wymagało żeby przejechać te 180kkm ( ͡° ͜ʖ ͡
1
lord-nihilus
Nagle miła atmosfera, cud, miód i orzeszki.

@mirko_anonim: i po tylu latach życia z p0lkową kreaturą złapałeś się na tak oczywisty bait, eh... zaiste głupiś
0
SokalskiWilczek
@mirko_anonim: a. zacznij od wynajmu, mała kawalerka, albo mieszkanie z jednym współlokatorem. Będąc z dala od starych będziesz miał możliwość na progres (dziewczyna, imprezy, więcej czasu na pasje, doszkalanie się). Gdy pójdziesz na b, starzy mając negocjacyjną przewagę mogą uszczuplać Twój zasoby finansowe, ze tak czy siak będziesz ślizgać się od 10 do 10.
0
gorobei
W optymistycznej wersji, kredo będę spłacał jeszcze ~2,5-3 lata.

@mirko_anonim: ile ty żeś dał za ten samochód? 70k?
0
DawCioS
@mirko_anonim: serio zarabiasz 20k i mieszkasz z rodzicami po 30stce? Gościu jak mogłeś tak sobie życie s--------c, sprzdaj wszystko co masz i idź na swoje, nawet kobity nie znajdziesz bo żadna nie będzie się z tobą spotykać wiedząc, że mieszkasz w takim wieku u starych xD
0
gorobei
serio zarabiasz 20k i mieszkasz z rodzicami po 30stce?

@DawCioS: ale że ten od 20k to nie op to ty wiedz
0
mirko_anonim
✨ Autor wpisu (OP): @maryjuszpitagoras i @slgdfhsdhjfbs Może nie wybrzmiało to odpowiednio. Dotychczas mój dochód dzieliłem tak:
- ~2000 zł szeroko rozumiane życie (paliwo, jedzenie, ciuchy, rachunki)
- ~2000 zł oszczędności (waluty, ETFy, obligacje, coś na czarna godzinę do skarpety)
- ~2000 zł - wolne środki, które szły na kredyt, bo mogły.

Do takiej kwoty na kwitku doszedłem już będąc pod kredytem, więc podwyżka poszła na szybsze spłacenie kreda, a ja wegetowałem
0