Wpis z mikrobloga

. Dwa lata impasu i walki na górze zemszczą się przede wszystkim na naszej ojczyźnie i na nas, obywatelach.

@camelinthejungle: to nawet jak wygra Trzaskowski te dwa lata i tak nadejdą tyle że za dwa lata jak koalicja przegra wybory a może nawet trzy jako że prezydent rządzi 5 lat
  • Odpowiedz
@camelinthejungle: Apeluj dalej, destabilizacją kraju byłyby przyjęte ustawy przez twoją ukochaną koalicję. Chociażby pierwsza z brzegu ustawa o "mowie nienawiści" czyli zwykła cenzura i penalizacja poglądów sprzecznych z "waszymi". Wolałbym zagłosować na małpę niż na kandydata koalicji obywatelskiej.
  • Odpowiedz
destabilizacją kraju byłyby przyjęte ustawy przez twoją ukochaną koalicję.

@tuhajbej: to nie jest moja ukochana koalicja. Wielokrotnie neuropa wyzywała mnie od pisowców (a 4konserwy od lewaków ( ͡° ͜ʖ ͡°)). Uważam jednak, że nie ma dla Polski gorszej opcji niż połączone rządy PiS i Konfederacji. Od biedy wolę ustawę o mowie nienawiści niż wyprowadzenie ze struktur UE, ręczne zarządzanie gospodarką, wszechobecne kolesiostwo i siermiężną propagandę czasów Kurskiego.

Wy już naprawdę
  • Odpowiedz
to nie jest moja ukochana koalicja

@camelinthejungle: nie bierz tego do siebie, nie wiem jakie masz poglądy, skoro namawiasz na głosowanie na Trzaskowskiego założyłem że zgadzasz się z programem jego partii

Dobrze pamiętam dlaczego pis stracił władzę, sam przyłożyłem do tego rękę. Wyprowadzenie z UE to fajny straszak (jak widać skuteczny xD) tylko żyjący chyba w głowach fanów koalicji obywatelskiej bo ani pisiory ani nawet ta wstrętna konfederacja nie mówi nic o
  • Odpowiedz
@tuhajbej twierdzisz, że wyprowadzanie Polski z UE to straszak, mimo że wszyscy czołowi politycy Konfederacji lubią sobie deliberować na temat opuszczania UE i są wybitnie antybrukselscy, podobnie jak prawe skrzydło PiS z Czarnkiem i ludźmi od Ziobry, a jednocześnie za straszak nie uważasz wysyłania na Ukrainę polskich żołnierzy? Jedynym politykiem, który podjął taką inicjatywę, był Jarosław Kaczyński, i to w okresie dużej intensyfikacji walk, kiedy nawet nie było mowy o planach
  • Odpowiedz
@camelinthejungle: Jedni są mniej a drudzy bardziej wybitnie antybrukselscy, podobnie jak Bruksela jest czasem mniej a czasem bardziej wybitnie antypolska. Ja mam nadzieję że wszyscy wyborcy koalicji obywatelskiej będą razem z nami, wyborcami konfederacji, pilnowali pana Tuska (i Trzaskowskiego, jeśli zostanie prezydentem) aby w swoich poglądach na temat polskich wojsk na ukrainie był spójny i nie zmieniał zdania. Problem polega na tym że jeśli powstanie wojsko europejskie to nikt już
  • Odpowiedz
@tuhajbej no ja mam zupełnie odmienne zdanie na temat wojsk europejskich. Uważam, że one są jak najbardziej w naszym interesie i to Polska powinna o nie zabiegać. I taka armia mogłaby jak najbardziej stacjonować na Ukrainie, zabezpieczając naszą strefę wpływów.
W 1939 roku błagaliśmy zachodnich sojuszników (Francję i UK) o kinetyczne zaangażowanie się w konflikt. Dalibyśmy się pokroić, żeby francuski żołnierz zginął gdzieś na przedpolach Poznania, i tym samym wciągnął swój
  • Odpowiedz
W 1939 roku błagaliśmy zachodnich sojuszników (Francję i UK) o kinetyczne zaangażowanie się w konflikt. Dalibyśmy się pokroić, żeby francuski żołnierz zginął gdzieś na przedpolach Poznania, i tym samym wciągnął swój kraj w wojnę na pełną skalę.

@camelinthejungle: o to to to ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@tuhajbej no dobrze, ale politycy koalicji + Zandberg od początku mówią o tym, że misje pokojowe realizowane są przez nie-sąsiadów, a Polska miałaby być zapleczem logistycznym. Przypominam: to Kaczyński pojechał w okresie intensywnych walk do Kijowa i rzucił na stół jakiś ułański plan polskiej interwencji wojskowej na Ukrainie w trakcie wojny, aż Zełenski się za głowę złapał i go wyśmiał.

Natomiast jeśli na Ukrainie będzie stacjonować armia UE i Putin zechce
  • Odpowiedz
@camelinthejungle: I bardzo dobrze że przyszła refleksja i tak mówią, niech jeszcze tak zrobią. To pełna prawda że jeśli wojna jest nieunikniona lepiej walczyć jak jeden potężny blok, dlatego powinniśmy wzmacniać blok NATO i wspierać wszystkie państwa członkowskie w modernizacji armii i w przygotowaniach do obrony. To czego niepowianiśmy robić to wikłać się w ten konflikt. Rosji nie zmienimy, tak jak na początku wojny była nadzieja że Rosjanie się opamiętają
  • Odpowiedz