@Teuvo: moja opinia jest taka, że nie ma co popadać w paranoję, bo wielu artystów na Twitterze już było skrzywdzonych przez masy ludzi oskarżających o AI, bo coś nietypowo lub nie idealnie namalowali.
@Teuvo: coraz trudniej będzie wyłapać co jest AI a co nie
Teraz jeszcze jesteśmy w fazie buntu i jak coś jest AI to zaraz widać głośny sprzeciw i fajnie, ludzie odbierają to jako pójście na łatwiznę, szczególnie gdy robi to duże korpo (jak niedawno np. reklama coca coli albo jakaś akcja z promocją filmu fantastycznej czwórki).
Ale wszystko zmierza do tego, że w pewnym momencie ludzie się poddadzą, bo już
@PiersKurczaka: liczę na to że w końcu powstanie specjalne AI służące do rozpoznawania co zostało wygenerowane przez AI a co nie i będzie się dało automatycznie filtrować to guano i pokonamy ten szajs jego własną bronią
Myślicie, że jest szansa na obniżenie raty kredytu na 3 miesiące w banku? Bo wziąłem kredyt jakiś czas temu, ale straciłem pracę i ciężko mi się wyrobić z ratami. Chce się dziś udać do placówki i zapytać.
Teraz jeszcze jesteśmy w fazie buntu i jak coś jest AI to zaraz widać głośny sprzeciw i fajnie, ludzie odbierają to jako pójście na łatwiznę, szczególnie gdy robi to duże korpo (jak niedawno np. reklama coca coli albo jakaś akcja z promocją filmu fantastycznej czwórki).
Ale wszystko zmierza do tego, że w pewnym momencie ludzie się poddadzą, bo już