Aktywne Wpisy

Mega_Smieszek +514
źródło: 1000014927
Pobierz
KrolWlosowzNosa +68
Piękna to była ceremonia przekazania, wielka radość i cudny weekend za kółkiem wspaniałego wozu.
Jak nie jestem samochodowy, to ten wóz chodził za mną od czasu premiery. Jak już przyszło do potrzeby zakupu, to inne auta oglądałem trochę proforma ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#mazda #motoryzacja
Jak nie jestem samochodowy, to ten wóz chodził za mną od czasu premiery. Jak już przyszło do potrzeby zakupu, to inne auta oglądałem trochę proforma ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#mazda #motoryzacja
źródło: 1000036947
Pobierz

Najprędzej padnie o ASP.NET ogólnie i będą pytania o middleware.
oprócz SOLID warto znać KISS, DRY, DDD, TDD oraz BDD,
do czego są te paczki MediatR, Newtonsoft, Polly - nie będą ci kazać niczego robić ale warto wiedzieć.
czym jest garbage collector, jego generacje, jaką funkcję triggeruje garbage collector
Poza tym, na seniora też te same pytania. Ja w UK siedzę i jestem dość świeżo po rozmowach, często walą takie właśnie rzeczy na pierwszym żeby odsiać "bullshitterów" którzy sobie nawrzucali niewiadomo czego na CV a nic nie umieją. Potem i tak jest "code challenge".
Powiem szczerze że na jednej z takich
zapomniałem dodać że praca to będzie budowanie Rest API’ów (które teraz też testuję bo to aplikacja wewnętrzna do innego teamu) - ale podejrzewam że to aż tyle może nie zmieniać w ogólnych pytaniach dla juniora na rozmowie (?)
Moge ci podac "code challenge" który ostatnio miałem gdzie kazali w 2h zbudować API :) To na seniora więc nie bój się że nie da rady, ja ledwo w 2h się zmieściłem a uzywałem AI do "scaffoldowania" wielu rzeczy bo jednak
Było najpierw 16 pytań teoretycznych - głównie pytania o OOP, typowe w stylu czym się różni object vs class, troche o syntax C# czy np czym się różni C# od .NET, rodzaje zmiennych itp. większość wiedziałem, małe potknięcie jak spytali
Londyn czy poza stolicą tak z ciekawości? Jaka dziedzina rynku/domain? No i jakie teraz są widełki jeśli chodzi o Juniora .NET?
Już wolałem dać znać po odpowiedzi i się troszkę przeciągnęło ale na szczęście po mojej myśli.
Szkocja here, #edynburg, sektor fintech.
Bez widełek w ogłoszeniu było, dali w końcu 36900, troszkę mniej niż chciałem ale +20% od junior testera. (Na wykopowe standardy to bieda XD ale jestem zadowolony całkiem)