Aktywne Wpisy

Szczurzeinteresy +165
#gotujzwykopem serniczek zrobiłam
źródło: IMG_7431
Pobierz
#inwestowanie #gielda Jako że posiadam pociechy i chciałem je trochę wyedukować to zrobiliśmy zabawę. Inwestujemy 100zl w wybraną przez córkę spółkę/instrument. Kulka spółek wybrałem ja, żadnych smieciuchów. Dostała 100zl od dziadka to idealny moment. Wybrała właściciela minecrafta.
Niestety musiałem obiecać że pokryje straty jeśli będą, bo był płacz że nie chce stracić pieniążków. Na wigilię otwieramy kopertę i sprawdzamy notowanie.
Jeszcze muszę syna przekonać, bo chciał krypto ale
Niestety musiałem obiecać że pokryje straty jeśli będą, bo był płacz że nie chce stracić pieniążków. Na wigilię otwieramy kopertę i sprawdzamy notowanie.
Jeszcze muszę syna przekonać, bo chciał krypto ale
źródło: IMG_6474
Pobierz

- Dlaczego okradacie Polaków na kilometrówki?
Hołownia: - A kto wybrał posłów?
#polityka
@La-Paz: Czyli Hołownia zachęca do głosowania na Zandberga i Razem, ciekawe. Przynajmniej tych wszystkich, którym temat kilometrówek "na gębę" nie odpowiada.
@darek-jg: Prawda, że są limity, ale nieprawda, że to są środki z jednej puli. Środki na prowadzenie biura poselskiego, to jedno, a kilometrówki na gębę, to zupełnie inna sprawa. Biorą oba. W przypadku środków na prowadzenie biura poselskiego przynajmniej trzeba przedstawić jakieś rozliczenia.
@wstanczyk: https://www.money.pl/gospodarka/tak-holownia-chce-zmienic-kilometrowki-znamy-plan-poslowie-wsciekli-7156273662319136a.html
źródło: Zrzut ekranu_14-5-2025_115033_www.money.pl
PobierzMają limit do 3500 km, gdzie nie muszą wykazywać żadnych dokumentów, a oprócz tego jeszcze 23.310 zł miesięcznie ryczałtu na prowadzenie biura poselskiego.
@wstanczyk: no właśnie za tą darmową komunikację musimy ekstra dopłacać a nikt nie publikuje zestawień którzy posłowie tego nadużywają
źródło: Zrzut ekranu_14-5-2025_115258_www.money.pl
Pobierz@wstanczyk: a ten komunikat ze strony sejmu cie przekona? https://www.sejm.gov.pl/sejm10.nsf/komunikat.xsp?documentId=4C0F1FF3F5F1B8A3C1258A62004E1704&symbol=FAQ_KOMUNIKAT
źródło: Zrzut ekranu_14-5-2025_12346_www.sejm.gov.pl
Pobierz@darek-jg: A z tym mam akurat najmniejszy problem. Jeśli to jest darmowa komunikacja, to są bilety i można zweryfikować, czy jest to faktycznie przejazd związany z działalnością poselską. Inaczej jest z kilometrówkami.
@darek-jg Ale tutaj też nie masz potwierdzonego tego, o czym mówisz. W ramach prowadzenia biura poselskiego także można rozliczać
@wstanczyk: nikt nie ma prawa tego weryfikować z tego samego powodu co nie można weryfikować kilometrówek
źródło: Zrzut ekranu_14-5-2025_12295_www.money.pl
Pobierz