Wpis z mikrobloga

Ktoś rozkminiał jak wyjść z krypto omijając 19%?, pomyślałem o Trzymaniu krypto na Hotwallet bez KYC jak ledger, później wypłata przez bitomat do 1k€ dziennie lub kantor po przez coinomi. Revolut jest już bankiem, zen również zbiera informacje…. P------e czasy #kryptowaluty #btc
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ado3lo1806 kminie, no ja raczej tak będę postępować chyba że znajdę bezpieczniejszą opcję. Patologia że za coś co miało nas uchronić przed aparatem państwa mam teraz oddawać procenty. Niech oni się dołożą do tego co straciłem to pomyślę XD
  • Odpowiedz
  • 0
@siedze-na-antresoli: wręcz przeciwnie KYC gra tu kluczową rol, a właściwie jego brak, jeżeli masz KYC gdziekolwiek to zostawiasz swoje bardzo prywatne dane , tym samym przykładowo Binance Revolut czy zen może przekazać Twoje „dane” do US a bez KYC ślad ginie. Dołóż VPN i tor i jesteś niewidzialny
  • Odpowiedz
@Ado3lo1806 Zależy na czym Ci zależy.

Dexy i zanonimizowane krypto są obecnie na radarze właśnie żeby wykluczyć transakcje z nich pochodzące, ze względu na brak możliwości (albo przynajmniej większe trudności) weryfikacji pod kątem AML. Żeby dostać fiat z krypto niewiadomego pochodzenia, możliwe, że będziesz musiał zapłacić więcej niż wspomniane 19%, bo ktoś będzie się musiał do tych kantorów nachodzić te X / 4k razy ( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz