Wpis z mikrobloga

Niesamowite to dla mnie jest. Od 24h na twitterze, dorośli ludzie, niektórzy pod imieniem i nazwiskiem, z garniturkiem w profilowym, na codzień wygłaszający swoje opinie na temat stanu Państwa Polskiego, nie są w stanie policzyć prostego prawdopodobieństwa XD Moimi ulubionymi pokemonami są Ci, którzy myślą, że wylosowanie „13”, jest trudniejsze, niż np wylosowanie „1”, czy „5”. Na drugim miejscu ludzie, którzy uważają, że prawdopodobieństwo wylosowania trzech piątek pod rząd, jest niższe, niż wylosowanie „3,7,5” i argumentują to tym, że w lotku nie było jeszcze nigdy wygranej składającej się z 6 takich samych liczb. Na ostatnim miejscu podium idioci, którzy nie potrafią policzyć prawdopodobieństwa, proszą chatgpt, który z „kamienną twarzą” sprzedaje im bujdę, a oni w to wierzą i jeszcze używają „autorytetu” chataGPT, jako argumentu w dyskusji XD

#bekazpodludzi #bekazpisu
stanleymorison - Niesamowite to dla mnie jest. Od 24h na twitterze, dorośli ludzie, n...

źródło: IMG_3486

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@stanleymorison: a to wszystko pare dni po maturze z matmy.
Do naszych narodowych grzechów oprócz odwiecznego alkoholizmu, zaniedbanej demografii można dorzucić pogardę do edukacji.
  • Odpowiedz
@stanleymorison: Kurła, niech jeszcze raz ktoś mi powie, że matura z matematyki nie jest potrzebna. Poza tym, dlaczego za każdym razem jak Stanowski się za coś weźmie, to wychodzi z tego z tego zero, czyli nic (jak to powiedział kiedyś poeta).

1) Nie chcę mi się szukać protokołów z losowania, ale zaryzykuję hipotezę, że najpierw wylosowano, kto będzie pierwszy w danej rundzie (szanse na zwycięstwo 1 / 13), potem drugi
groman43 - @stanleymorison: Kurła, niech jeszcze raz ktoś mi powie, że matura z matem...

źródło: Czaskowsky-1

Pobierz
  • Odpowiedz