Wpis z mikrobloga

@pogodny_mis65: co spadło o 70 % SP500? Nawet pojedyncze spółki tyle nie poleciały. A poza tym teraz już prawie wszystko odbiło. A jak ktoś nie wytrzymał w między czasie, obsrał się i sprzedał wszystko to znaczy że dla niego są co najwyżej lokaty i obligacje
  • Odpowiedz
@pogodny_mis65: no to tym bardziej, grać na krypto i nie liczyć się z ogromną zmiennością. Domyślam się że tacy ludzie naczytali się jak to nie pomnożą majątku x100 albo więcej, ale to tylko pojedyncze przypadki na miliony osób
  • Odpowiedz
@pogodny_mis65: ale już częściowo ETH odbił.
Ogółem ja się nauczyłem jednej rzeczy i jak na razie na tym dobrze wychodzę, jeśli coś spada bez negatywnych newsów o spółce tylko np. cła, albo spadki bez większego powodu, to wtedy warto dokupywać, bo potem jeśli Firma ma dobre podstawy i tak odbije i to się sprawdza na każdym kroku.
Z ETH czy innym bitcoinem co prawda tego nie mogę powiedzieć, bo ich
  • Odpowiedz
@Hfishman1:

co spadło o 70 % SP500?

Ogólnie mam wrażenie że dzisiaj każdy spadek o dwa procent jest komentowany przez media że TO KONIEC, RECESJA, ITSOVER albo że na GIEŁDZIE LEJE SIĘ KREW bo WIG spadł o 3%
  • Odpowiedz
@pogodny_mis65:

Ciekawe ile ludzi odebrało sobie życie przez giełdowe manipulacje tego pomarańczowego pajaca.

tyle samo ile to zrobilo lub nie zrobilo przez setki lat istnienia rynkow kapitalowych

jesli nie umiesz inwestowac albo nie masz doswiadczenia na rynku i wrzucasz wszystko co masz bez jakiegokolwiek zastanowienia sie to nie zaslugujesz na nic dobrego
  • Odpowiedz
Tylko idioci inwestują pieniądze w tematy na których się nie znają. Później jest płacz i winni wszyscy tylko nie ja.

@nowakmichal: niestety obecnie to nie ma dla zwyklaka wyjścia, w którym nie jest się idiotą.
Albo nie inwestujesz i inflacja cię j---e - no idiota.
Albo inwestujesz i nierzadko wychodzi, że tracisz na inwestycji - no idiota.

Także tak...
  • Odpowiedz
@Hfishman1 Dokładnie.
To jak z cenami mieszkań. To zabawa dla dużych. Manipulacja kilkanaście czy kilkadziesiąt procent dla zysku to norma.
Jak ktoś nie wytrzyma tego to niech wynajmuje do końca życia.

Podoba mi się to przyzwolenie do "zabawy" giełdą. A najbardziej to że wiele emerytur w USA zależy od nastroju pomarańczowego bożka.

Kto wie. Może kiedyś rząd wypusci jakąś gowno walutę, która będzie szorować dno, a nagle Tusk wyskoczy z jakimś
  • Odpowiedz
@pogodny_mis65: Przeciez on to co sie nachapal to przepierd0li do konca kadencji, chlop umie i wie jak bankrutowac. Co Wy macie z tymi pokoleniami - Ci ludzie maja na nich tak samo wylozone jajo jak na wszystkich innych.
  • Odpowiedz