Wpis z mikrobloga

Co ja narobiłem... Wyświetliła mi się dzisiaj reklama jakiejś aplikacji Plantin, coś tam na temat uprawy kwiatów itp. Że ostatnio zacząłem bawić się w ogrodnika to myślę ściągnę zobaczę, informacja że płatna subskrypcja ale można anulować w ciągu trzech dni. Teraz widze że subskrypcji anulować się nie da, w aplikacjach z subskrypcjami w Google Play też mi się nie wyświetla. Opinie tragiczne, ściągają co tydzień kilkadziesiąt złotych z konta i zero kontaktu.
Co mogę zrobić? Kontaktować się z bankiem żeby jakoś to zablokowali? Dałem się zrobić jak jakaś stara baba która klika we wszystko co widzi, no ale myślałem że jak coś oficjalnie przez Google Play idzie to nie ma problemu z anulowaniem jakiejkolwiek subskrypcji. Co robić?
#pytanie #problem #google
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ajag: Jesli subskrybcja Przez Google Pay to będzie widoczna na koncie Google i tam może anulować. Jeśli podałeś Numer karty to skontaktuj sie z bankiem. A w ogóle to możesz zastrzec kartę, wyrobić nowa i po problemie.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@stwor aplikacja ściągnięta z Google Play, a na google Play dane mojej karty są, wtedy gdy zaznaczyłem próbną subskrypcję to musiałem potwierdzić w aplikacji banku płatność kartą więc dostęp do mojej karty mają, tak jak inne aplikacje w których mam subskrypcje (Strava, Netflix itp.).
@darek-jg tyle że teraz po czasie czytam opinie ludzi którzy to g---o ściągnęli i to się w ogóle nie wyświetla a aplikacjach z subskrypcja, a nawet
  • Odpowiedz
może po prostu jeszcze nie ma tej subskrypcji i włączy się po trzech dniach? ja bym usunął aplikację i liczył że nie wpadnie subskrypcja bo niby za co jak nie mam apki? niby są instrukcje do wyłączenia

@darek-jg: to tak nie działa, wszystko się dzieje zdalnie na serwerze a nie w aplikacji
  • Odpowiedz
@ajag: skontaktuj się z supportem apki i powiedz że chcesz anulować subskrypcję, jeśli pobiorą Ci płatność możesz ich prosić o zwrot bo chciałeś anulować, jak to nie zadziała to możesz zrobić chargeback w banku i jako podkładkę dać że chciałeś anulować i prosiłeś o zwrot.

następnym razem proponuję użyć revolut bo mają opcję blokady subskrypcji

ostatnio zacząłem używać Norton VPN i nie działa moje konto po subskrypcji i nie mogę
  • Odpowiedz
@ajag: wygląda że nie przez google włączyłeś subskrypcję tylko bezpośrednio, wyszukaj może w apce bankowej czy sa jakieś subskrypcje/zaplanowane płatnosci i moze tam wyłączyc dasz radę?
  • Odpowiedz