Wpis z mikrobloga

Wiecie czy można głosować z dowodem osobistym, który stracił ważność? Zaraz wybieram się do urzędu po odbiór nowego, ale nie wiem czy dotarł. :( Czytałem, że przy poprzednich wyborach to przeszło ze względu na masową utratę ważności nowych dowodów. Teraz coś się zmieniło?

#polityka #wybory #korwin
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@porque: Szczerze mówiąc to, jako że jestem w takiej komisji, nie jestem tego taki pewien. Bo na szkoleniu kazali nam bezwzględnie sprawdzać ważność dokumentów. Co oczywiście nie znaczy, że każdy to będzie robił.
  • Odpowiedz
@SinusAlfa: pewnie po 100 pierwszych sie czlowiek w----i i przestanie xD ogolnie to problem jest jak ludzie za duzo zaczynaja gadac, typu, panie mam niewazny dowod czy moge glosowac i tu zaczynaja sie problemy, a tak to spojrzysz, np 2014 rok masz, to c--j, lecisz dalej xD pewnie tak to bedzie wygladalo po dluzszym czasie u wiekszosci :) o ile beda sprawdac :)
  • Odpowiedz
@Ozi123: Tzn. ja jestem w komisji dotyczącej referendum w Krakowie (jest tego samego dnia), na nie trzeba mieć dowód albo paszport. Co do eurowyborów, to trzeba mieć dokument pozwalający stwierdzić tożsamość. Wydaje mi się, legitymacja przejdzie. A masz może prawo jazdy albo coś podobnego?
  • Odpowiedz