Wpis z mikrobloga

#gielda ja pizgam, QBTS poje.... Co ciekawe inne kwanty tak nie rosną. Beat wyników 500 procent i kolosalne usprawnienia w firmach w których współpracują. Polecam przeczytać ich prezentację co porobili. Kwanty już tu są, a nie z 15 lat. Qbts przewodzi i idzie w kierunku profitable (8k wyciągnięte, będzie +20 jak widać:o)
bluffek - #gielda ja pizgam, QBTS poje.... Co ciekawe inne kwanty tak nie rosną. Beat...

źródło: 1000016496

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Glupiii: QBTS ma najwięcej kubitów (podobnie jak IONQ), dobrą mieszankę naukowców przede wszystkim - młodszych i starszych z artykułami w science i nature - to się liczy w nauce. Publikują non stop. QBTS ma też zastosowania praktyczne bardziej rozwinięte, ale okazuje się że to poszło szybciej do przodu niż miało to przypuszczenie np.:

"Using D-Wave technology, Ford Otosan
reduced the scheduling time of 1,000 vehicles
from 30 minutes to less than five
  • Odpowiedz
@bluffek nie ma żadnych kwantow można naganiać na giełdę ale w rzeczywistości nic nie ma, jestem w stanie sam zrobić szybszy algorytm klasyczny (z aproxymacja ofc) wykonywalny na klasycznym komputerze/klasterze niż te wszystkie bajeczki marketingowe na ich „komputerach” które wciskają
  • Odpowiedz
  • 1
Kwanty już tu są

@bluffek nie ma i za 15 też nie będzie, problemu nad którym głowią się naukowcy od 50 lat na pewno nie rozwiązał jakiś guwno-startup z Ameryki
Od 20 lat słyszy się, że już powstał procesor kwantowy i od 20 lat nie ma 100% potwierdzenia, że te urządzenia wykorzystują kwantowa zasadę superpozycji do wykonywania obliczeń, bo bez wchodzienia w zagadnienia fizyki kwantowej to pomiędzy komputerem kwantowym, a klasycznym
  • Odpowiedz