Wpis z mikrobloga

Dobra, dość lecenia w c---a i p---------a, że urlop.

Roboty ni c---a k---a od 1 maja, CV nie ma nawet jak wydrukować, bo wszystkie drukarnie biorą 1zł za kartkę, a bieda aż piszczy plus wypłata dopiero dwudziestego.

Co robić, w tej sytuacji? Jakieś rady? Agencje pracy lecą w c---a, zapraszają na rozmowy by na nich powiedzieć "niestety wycofali część ofert, nic dla pana nie mam", na OLX po wysłaniu CV nikt nie oddzwania, dzwoniłem do paru firm ochroniarskich, też zero odpowiedzi

#przegryw #praca #pracbaza #neet #kolchoz #problemypierwszegoswiata
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@maciejosky: Poznań jego j----a mać, miasto syfu i rogali

W przeciągu dwóch lat miałem:
- 2 tyg umowy o pracę przy sprzątaniu na Termach (pozdrawiam Clar)
- półtorej miesiąca UZ przy sprzątaniu parkingu przy biurowcach na Malcie (pozdrawiam oburzonego mokebe o to, że stwierdziłem iż na taki mróz będzie mrożoną czekoladą, co miało być kiepskim bo kiepskim ale żartem a nie obrażą, przez jego zostałem zwolniony)
- 9 miesięcy UoP na pół etatu przy
  • Odpowiedz
@slgdfhsdhjfbs:

A co umiesz robić?

Jakie umiejętności?

A jakie ma to znaczenie, gdy szukam jakiejkolwiek roboty, żeby płacili? Mam doświadczenie w sprzątaniu i na magazynie chociaż typa z orzeczeniem na to drugie nie wezmą (cudem zdarzył się ten Amazon) i nie szukam też niewiadomo jakiej roboty, a prostej, huopskiej nawet w kołchozie za 15 zł brutto przy pracy 16h
  • Odpowiedz
@maciejosky:

musisz okazywać to orzeczenie? Widać to po Tobie czy jak to wygląda z prawnego punktu widzenia?

W teorii nie muszę, ale co z tego, jak dosłownie dzwonię gdzieś to nikt nie odbiera a wysyłam CV to albo brak odpowiedzi, albo "odezwiemy się do *wpisz sobie dogodny dzień albo koniec tygodnia*" bez żadnego kontaktu później?
  • Odpowiedz
Mam doświadczenie w sprzątaniu

@JuanPablitoSegundo_2137: Jak nie boisz się fizycznej pracy i kontaktu z ludźmi, to wystaw się na olx / fb grupkach i innych miejscach, że posprzątasz mieszkanie lub zadbasz o ogród. Też mieszkam w Poznaniu i korzystam z pomocy pań sprzątających, np raz w miesiącu. Ludzie w dużych miastach teraz mają kasę ale nie mają czasu / są leniwi. Możesz to wykorzystać i zamiast szukać gównianych prac, spróbuj
  • Odpowiedz