Wpis z mikrobloga

Czy mógłby ktoś powiedzieć laikowi jakiś speed test jak układać płytki? Mam balkon, w kształcie prostokąta, malutki 1.5 x 2.5 metra coś około^2, nie ważne, ale ważne że jest w kształcie prostokąta, a dwa boki jak na rysunku z lewej i prawej są niestety lekko krzywe po skosie (wielka płyta).

Płytki są kwadratowe.

Teraz, czy ciąć je szlifierką? Jak tak to jaka tarcza? Jak poradzić sobie z tymi skosami, jak zacząć układać? Mógłby ktoś narysować? #remont #remontujzwykopem #wielkaplyta #kiciochpyta
HoroLive - Czy mógłby ktoś powiedzieć laikowi jakiś speed test jak układać płytki? Ma...

źródło: Bez tytułu

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@HoroLive: można ciąć szlifierka, kup sobie tarcze coś jak poniżej
Płytki bym rozplanował w ten sposób że od przodu balkonu bym zaczął od całych płytek a ew. docinek przy elewacji, nie podałeś wymiarów płytki ale ogólnie jeśli chodzi o gubienie tych skosów po bokach to proponuję rozłożyć sobie na sucho jeden rząd na szerokość i najlepiej żeby po obu stronach tam gdzie te skosy wyszły symetrycznie docinki, dobrze by było
Iorem_ipsum - @HoroLive: można ciąć szlifierka, kup sobie tarcze coś jak poniżej
Płyt...

źródło: 1000007299

Pobierz
  • Odpowiedz
@HoroLive: możesz powiedzieć żebym spp.alał ale moja rada jest taka: zdzierasz wszystko do betonu, kupujesz zywicę poliuretanową i smarujesz. Na to deska tarasowa. Remontowałem taras u rodziców który był w płytkach. Płytki zawsze odejdą i w ogóle na dworze to trzeba umieć je polożyć. Odejdą bo fuga się z czasem wykruszy i woda dokona dzieła.
  • Odpowiedz