Aktywne Wpisy
Operator_imadla +45
Za kilka minut będzie dzień moich 36 urodzin. Szczerze mówiąc jak byłem nastolatkiem myslalem ze będę kimś, prawda jest taka ze nie jestem zadowolony z mojego dorosłego życia. Niewiele osiągnąłem. Jedyne z czego jestem zadowolony to z tego że staram się pomagać ludziom, chcę żeby rodzina i przyjaciele mogli na mnie liczyć. Mam nadzieję że nie wyrządziłem krzywdy zbyt wielu ludziom. 36 lat to u mnie napewno ponad połowa życia, przez ostatnie

Też macie tak, że im starsi jesteście, tym bardziej przeżywacie jakieś ludzkie dramaty w filmach/serialach/grach? Kiedyś jak coś oglądałem, to miałem raczej wywalone, a teraz momentami się dosyć mocno przejmuję. Może to przez zwielokrotnienie i poznanie różnego rodzaju doświadczeń życiowych...
#pytanie
#pytanie

Forma jeszcze pewnie pamięta czasy 20 lecia między wojennego. I pewnie służyła komuś w trakcie okupacji...
Tradycje rodzinne są często piękne i przekazywane z pokolenia na pokolenie...
A tak kończąc tą paplaninę i przechodząc do sedna sprawy.
Tu można kupić pisaki to testów na zawartość ołowiu.
https://archiwum.allegro.pl/oferta/farba-olowiowa-test-natychmiastowy-3m-lead-test-i7105201264.html
#wielkanoc #swieta #ciekawostki #gotowanie #pieczenie
źródło: sdrt
PobierzWtedy toksyczność ołowiu kojarzyła się tylko z kulą w brzuchu, a nie z powolnym zatruwaniem organizmu przez 30 lat pieczenia ciasta w glazurowanej formie z epoki.
Ciepło + kwas = „bonus” z tablicy Mendelejewa w Twoim serniku.
Pisak do testu ołowiu kosztuje mniej niż ciasto – a może ocalić więcej niż tylko
⚙️ 2. Ale...
To, co często się wykrywa, to nie „forma z ołowiu”, tylko:
- glazura z domieszkami ołowiu i kadmu (na
@Neocaridina Chyba ołów i inne rzeczy weszły za mocno. W jakim celu linkujesz do archiwalnej oferty sprzed 7 lat na allegro, mówiąc "że tu można kupić"?