Aktywne Wpisy

ly000 +95
<rant>Bardzo mnie śmieszy to p--------o, że programiści oszukują system, bo pracują na udawanym B2B, a w rzeczywistości jest stosunek pracodawca-pracownik i powinni płacić podatki jak normalni ludzie na UoP. Coś wam uświadomię, bo chyba nie wiecie zbyt wiele o życiu. Prawie wszyscy lekarze, dentyści, prawnicy i przedstawiciele innych wolnych zawodów również pracują na B2B, mimo że ich charakter pracy nie różni się znacząco od pracy programisty. A skoro już tak bardzo przejmujecie

Iorem_ipsum +37

Forma jeszcze pewnie pamięta czasy 20 lecia między wojennego. I pewnie służyła komuś w trakcie okupacji...
Tradycje rodzinne są często piękne i przekazywane z pokolenia na pokolenie...
A tak kończąc tą paplaninę i przechodząc do sedna sprawy.
Tu można kupić pisaki to testów na zawartość ołowiu.
https://archiwum.allegro.pl/oferta/farba-olowiowa-test-natychmiastowy-3m-lead-test-i7105201264.html
#wielkanoc #swieta #ciekawostki #gotowanie #pieczenie
źródło: sdrt
Pobierz@Phallusimpudicus: w tym rzecz, ze te olowiane rury zachodza kamieniem naturalnie wystepujacym w wodzie. i robi sie kamienna warstwa, przez ktora plynie woda.
@Sarza01: Mam nadzieję ze będą pozytywne jak te na HIV.
@PrawiczekRecydywista: rury z tworzywa też przecież obrosną kamieniem, a same cząsteczki polimeru są trudniejsze do "wyrwania" z rury, bo są znacznie dłuższe, niż jony ołowiu
To jak z tą miską na sałatkę
Moim zdaniem tester do d--y albo to jakiś stop cyny z ołowiem
https://www.reddit.com/r/Wellthatsucks/comments/12dntm0/bought_an_antique_cake_pan_thought_i_should_test/
I też mi się właśnie wydawało bez sensu robić z ołowiu formę na ciasta, nie bez powodu robili żołnierzyki z mieszanki cyny i ołowiu bo łatwo go upłynnić. Pewnie taka forma by się zdeformowała po kilku użyciach i na pewno nie przetrwałaby 100 lat.
@ozzi91: Szczęściarz.
Dokładnie, nawet wodę można przedawkować i od niej umerzeć
@kobiaszu: stopy zawsze chyba topią się w niższej temperaturze niż ich składniki
Chociaż króliczek taki był ciężki
@RicoElectrico: zawsze chyba nie, ale akurat cyna z ołowiem tak - natomiast tutaj może być zanieczyszczenie blach ołowiem albo fałszywie dodatni test