Aktywne Wpisy

jmuhha +19
Dowiedziałam się, że koleżanka z klasy ma w leasingu nowa toyotę rav4 za 2400 zł mies ( ಠ_ಠ)

Mr_Przyjemny +434
źródło: temp_file6677666288153546748
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: temp_file6677666288153546748
PobierzWykop.pl
- na wykopie informacji z frontu już od pewnego czasu brak.
- Amerykanie ewakuują sie z Polski, a politycy zaczynają się jąkać jak ktoś zapyta co się dzieje.
- nasi już chcą minować granice już nawet z krainą na U.
- mają robić powołania ale tylko tak, żebyś złożył przysięge i do domu.
- za niedługo grube ćwiczenia Rosji z Białorusią.
Brakuje tylko informacji, że ambasadorowie krajów mają się ewakuować w trybie pilnym. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#ukraina #wojna
Reszta sie zgadza. Szykujemy sie do wojny na wyniszczenie z kiblokradami.
Wycofanie Amerykanów z Jesionki to było ustalone w 2024 roku. Nie wycofują się z Polski. I tam siedzieli logistycy, a nie oddziały bojowe.
Co zaczynają minować? Od wypowiedzenia traktatu to pół roku. A trzeba jeszcze wyprodukować
Jakie powołania na 1 dzień? Kacapski wymysł..
Kim Rosja ma atakować? Wiesz ile czasu zajmuje przygotowanie? I nie, nie da się tego zrobić niezauważenie. Do ataku na Ukrainę szykowali się ponad
serwowanie wieści z frontu, gdy Ukrom nie idzie to jak proszenie się o hejt kolegów z ZUwP i SBU ¯\(ツ)/¯
Informacje z frontu są tylko mało bo nic się nie dzieje. Średnio co 3 dni ktoś zdobędzie jakąś wieś więc jakie informacje z frontu chcesz?
Że Amerykanie co niby robią? Nie kłam
No tak, jak nie ma czegoś na Wykopie, to nie istnieje.
Czy to największe ćwiczenia wojskowe w tym wieku w Europie hmm?
@Rasteris: nie musza odrazu calego panstwa przejmowac ale jakis kawalek to zawsze cos dla ruskich
@SoplicaTadeusz: wieś do wsi i zaraz beda pod kijowem, ukraina w ogole cos odbija czy tylko sie broni i wycofuje?
https://www.kyivpost.com/post/50263
beda cwiczyc na terenie niemiec i krajow baltyckich inwazje ruskich przez Bialorus na Europe.
Z tego co kojarzę to mają być głównie ćwiczenia sztabowe. Na papierze to można sobie dowolnie przesuwać. Bundeswehra nie liczy nawet 200 tys. A wojska w Europie jest jakieś 1900 tys. Takie ćwiczenia z realnym udziałem ludzi to koszty byłyby w miliardach.
Już wiem skąd to 800 tys. się