Aktywne Wpisy
MarekKucharz +5
Słuchajta hopy jest problem. Właśnie wróciłem do polszy po 10 latach w UK i o dziwo mój „credit score” „historia kredytowa się polepszyła w moim angielskim banku (nie wiem jakim cudem ale mogę wziąć „overdraft” na £1800 funtów !!! Raczej do UK wracać nie zamierzam więc co teraz robić? Wsiąść to i nie spalacac ? A co jak będę chciał wrócić? Wpuszczą mnie jak mam „settled status” ?? I czy będą mnie

ijones +43
źródło: temp_file6677666288153546748
PobierzRozumiem że widok kogoś identycznego jak my to za mało ( ͡º ͜ʖ͡º)
Zapewne ewolucja nie zna luster więc mogła przyjąć że ludzie nie znają tak dobrze swojej twarzy.
No i faktem jest też że ewakuowaliśmy w jaskiniach oświetlanych ogniskami przy wejściu gdzie jest mało
@banciur: W wodzie można się przejrzeć.
źródło: T108
Pobierz@banciur: nie zna tafli wody?
Ale wtedy na naszą twarz nie pada światło słoneczne które rozświetlałoby twarz w tafli wody.
@banciur: nie wyewoluowaliśmy w takich warunkach. Ludzie większość czasu zawsze spędzali na wolnym powietrzu.
To co mówisz to dziecinne wyobrażenie ewolucji na podstawie filmów przyrodniczych o neandertalczykach i Europejczykach.
Czyli bliźnięta jednojajowe to wynik nierozstrzygniętej walki w łonie matki.
@olgucha: Bez sensu. Pewnie rozmawiasz z kimś kto ma włączony tryb głośnomówiący.
@banciur: Swoją drogą, ogień to nasz największy krok rozwojowy ale właśnie mnie zaciekawił aspekt, jak bardzo on nas przetrzebił. Takie ogniska w jaskiniach to musiało być regularne zaczadzenie całych grup, eskalacja wszelkich chorób, szczególnie tych układu oddechowego, pożary, poparzenia itp.tym bardziej, że pewnie marnie nam szło łączenie kropek ze choroby i zaczadzenia to od ognisk w "półzamkniętej" przestrzeni.