Wpis z mikrobloga

#analityk
Hej w ostatnim czasie pokończyłem kilka kursów wokół Analizy Danych (SQL, Excel, Statystyka, Access). Wiem, że pewnie wiele osób powie mi, że kursy to sobie mogę wsadzić gdzieś głęboko, ale chciałbym Was zapytać o radę jak mogę dalej poszerzać swoje kompetencje by mieć jakiekolwiek szanse na rynku pracy? Jak zweryfikować swój poziom umiejętności (SQL, Excel, Statystyka, Access), żeby ruszyć do innych tematów? Jak stworzyć ciekawe portfolio, które mogę dołączyć do CV? Będę wdzięczny za każdą poradę, miłego dzionka wszystkim :D
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@d-mol: ja trochę z innym pytaniem bo akurat trafiłem na tamten temat gdzie pytałeś o różne szkolenia, mógłbyś powiedzieć coś więcej o tym jaki poziom trzymają? Faktycznie ten sages najlepszy?
  • Odpowiedz
  • 0
@interpenetrate: wiesz co finalnie skończyło się na ALX
Za własne pieniądze bym nie polecał raczej. Czy czegoś mnie nauczyli? Oczywiście. Natomiast absolutnie po takim kursie nie czuje się przygotowany do zawodu.
  • Odpowiedz
  • 0
@interpenetrate: po samym tym kursie byłoby mi wstyd chyba truć dupę rekruterom, na ten moment robię ćwiczeniówki i będę jeszcze douczał się powerbi, patrząc po ilości ogłoszeń na analityka danych bez mocnych skillsów będzie mega ciężko coś znaleźć niestety ;/
  • Odpowiedz