Wpis z mikrobloga

#gielda
Jak rośnie to pełno osób tu pyta, bo chcą długoterminowo zacząć wrzucac kase co miesiąc, co polecacie, gdzie kupić. Dziwnym trafem wtedy budzi się instynkt inwestora, nie wcześniej.

Teraz nadchodzi test tej "długoterminowości" ( ͡° ͜ʖ ͡°) pustki na tagu coraz bliżej.
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cr_7 no właśnie ja pytam gdy spada. Na covidzie nie miałem wolnej kasy, teraz mam. Idę się uczyć inwestowania i lewar 100x na shorta bez stoplosa - taką znalazłem tajną radę
  • Odpowiedz
@cr_7: to jest dobry cykl, jak są spadki to jest sporo dyskusji i wpisów, potem robi się spokojnie i wraz ze wzrostem rynku coraz więcej osób pyta o rady xD
  • Odpowiedz
@cr_7: Wątpię. Świadomość społeczeństwa jest coraz większa. Pierwsze wejście w giełdę z reguły kończy się źle jak u mnie (co widać po ostatnich komentarzach na tagu xD), choć straciłem z 200zł to wtedy mnie to bolało. Teraz jest tylu influ z filozofią "Kupuj dobre spółki i trzymaj X lat nie zważając na dropy o 50%" - myślę, że ludzie będą się tego trzymać. Sam jak niedawno wchodziłem w #gielda
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
Kupuj dobre spółki i trzymaj X lat nie zważając na dropy o 50%

@aawekhwge: Widać, że dopiero na hossie wbiłeś xD Co z tego, że są influ? Jak przeciętny mirek widzi, że mu topnieje portfel to nie myśli o infu tylko ratuje portfel.
Influ też mowia, żeby brać gdy leje się krew i jakoś mieli to w dupie xD Bo najwięcej pytan pojawia się gdy rośnie.
  • Odpowiedz
@cr_7: Sposób inwestowania się zmienił - dostęp do wiedzy jest dużo większy niż 10 lat temu. Ta wiedza jest dostępna za darmo i bardzo szybko. Takie jest moje zdanie - oczywiście możesz mieć rację.
  • Odpowiedz
@cr_7 kupiłem w lato głównie na semiconductors(nVidia itp) etfa, akurat zaczęło spadać, black rocka kupiłem dla jak że hehe rządzą światem i były spoko wzrosty do teraz.
Aktualnie - 15% ale nie sprzedaje strat ja sobie po prostu wyłączyłem na inny ekran fona notowania aby nie patrzeć się nie stresować, za 2l się uspokoi to sprzedam, nie woła o papu
  • Odpowiedz
@cr_7: ja inwestuje "za kilka lat jak będzie na fajnym plusie to się sprzeda", wrzucam tylko hajs którego i tak nie potrzebuje, w dodatku dywersyfikuje tak zeby w razie co móc coś zawsze sobie ściągnąć z zyskiem. A czekanie na spadki - nie wiadomo kiedy by były, mimo ostudzenia covidowego zapędu na nasdaq od wakacji nadal trwała malutka pompa i raczej pozytywne scenariusze, sam trochę spóźniłem się z ETF na
  • Odpowiedz