Wpis z mikrobloga

Cześć,
Chciałbym wziąć internet mobilny do domu. Prawdopodobnie będzie to Tmobile, chociaż jeszcze na 100% nie zdecydowałem.
Pytanie mam do osób bardziej obeznanych w temacie. Do wyboru są opcje z routerem wewnętrznym, albo zestawem ODU-IDU. Czy jest jakikolwiek sens wzięcia zestawu ODU-IDU jeśli nie planuję wystawiać anteny na zewnątrz budynku?
Czy antena ODU zbiera lepszy sygnał niż zwykły domowy router 5G?

• 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ro_bercik: Ile to kosztuje? Ja mam Orange Flex, pobierasz apke, aktywujesz jaki pakiet chcesz od chyba 30 zł, ja mam za 80 zł wszystko bez limitu, łącznie z netem do tego 250gb neta które co miesiąc leci do schowka i moge to później wykorzystać albo komuś przesłać. mozesz miec kilka kart sim w tym albo normalne albo tylko do internetu (którą byś mógł w router jakis wrzucić i internet w
  • Odpowiedz
@lukasz0798: same here, jedna karta w telefonie jako dzwonienie i internet, druga karta sim w routerze jako internet domowy. Trzecia karta sim esim w służbowym tel jak bym swojego nie wziął. Działa wszystko miodzio
  • Odpowiedz
  • 0
@lukasz0798: w tmobile unlimited jest drogi. 150netto + vat. W tym Flexie rzeczywiście nieźle to wygląda. Jest 65zł + VAT. Czy ten Unlimited to jest na prawdę unlimited? Czy po przekroczeniu jakiegoś limitu GB jest lejek? Tam jest umowa którą mogę w każdej chwili wypowiedzieć czy też podpisywana na 2 lata?
I czy jak mam rozumieć 3 dodatkowe karty SIM albo eSIM? Oprócz internetu bez limitu który bym wrzucił do
  • Odpowiedz
@Ro_bercik: unlimited jest unlimited, u mnie laptop leci z yt, netflixem itp 24h praktycznie. Od kilku lat już chyba flexa używam i zero problemów. Za polecenie dostajesz też hajs Ty + osoba polecana chyba 60-40 zł albo 70-30 zł, także jakbyś się wysilił to i za darmo byś miał internet + pozostałe ( ͡º ͜ʖ͡º)

Numer chyba jeden masz ten sam, na każdej sim ale
  • Odpowiedz
Ile to kosztuje? Ja mam Orange Flex, pobierasz apke, aktywujesz jaki pakiet chcesz od chyba 30 zł, ja mam za 80 zł wszystko bez limitu, łącznie z netem do tego 250gb neta które co miesiąc leci do schowka i moge to później wykorzystać albo komuś przesłać. mozesz miec kilka kart sim w tym albo normalne albo tylko do internetu (którą byś mógł w router jakis wrzucić i internet w domu by był),
  • Odpowiedz
  • 0
@lukasz0798: a czy ja tam dobrze rozumiem, że mógłbym przenieść obecny numer do nich i wziąć klona karty SIM i w telefonie miałbym normalnie stary numer, a w routerze ten sam, tylko by działał na potrzeby internetu domowego?
Obecnie mam trzy numery w njumobile, czy dałoby radę jeszcze dwa pozostałe tam przenieść żeby mieć wszystko w jednym pakiecie? Wiesz może jakie są tego koszty?
  • Odpowiedz
@Ro_bercik: dokladnie tak zrobilem. przenioslem numer, uruchomilem oferte, z poziomu aplikacji zamowilem druga fizyczna karte, i wlaczylem dodatkowo esim. przy wlaczaniu nowej karty pyta czy ma byc data i glos, czy sama data.
  • Odpowiedz