Wpis z mikrobloga

Przestałem wierzyć, że jakakolwiek firma upadnie przez bojkot, już tyle afer było związanych czy to z wykopem, youtube czy Facebookiem a i tak te firmy swoje zarabiają, kiedyś wystarczyła jedna afera i taki portal w rok się zwijał. Nie jestem pewny co jest powodem, może przed latami 2010+ o każdy pieniądz trzeba było ostro walczyć, teraz jest taki dobrobyt, że hajs się leje strumieniami z każdej strony, by powrócić do normy z przed 2010 musimy mieć taki kryzys jak w 2000/2008, i by wszystkich inwestorów appek do inwestowania zmiotło z planszy, wtedy jest szansa, że ludzie nabiorą ponownie szacunek do pieniądza a co za tym idzie zaczną karać portfelem firmy które o----------ą manianę.

#tesla #wykop #gielda
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@UczesanyPedryl: Też uważam, że ten bojkot się za jakiś czas uspokoi. Ale dlaczego Tesla miałaby rosnąć? Dla mnie to była bańka, a przyszłość Tesli nie wygląda dobrze.

Tesla annual net income for 2024 was $7.13B, a 52.46% decline from 2023. Tesla annual net income for 2023 was $14.999B, a 19.2% increase from 2022. Tesla annual net income for 2022 was $12.583B, a 127.79% increase from 2021.

Sprzedaż wszędzie spada. Może
  • Odpowiedz
@bluffek: To inwestycja na 40-50 lat?
Ja się zapatruję raczej na następne 3-10 lat. Sprzedaż wszędzie spada. W Ameryczce bojkot się za niedługo skończy, ale świadomość, że ktoś Ci może tesle zarysować specjalnie zmniejsza chęć na zakup.

W Europie jest spora konkurencja i zaczęta wojenka o cła myślę, że trochę zmieniła mentalności w Europie i myślę, że EU będzie promować własne marki.

W Azji mają tańszy BYD. Tesla nie doświadcza
  • Odpowiedz