Aktywne Wpisy

Wykopaliskasz +74

Camuflash +5
#weganizn #wegetarianizm
Może mi ktoś wytłumaczyć jedną rzecz?
Weganie nie jedzą m.in jajek czy nie piją mleka krowiego. Ogólnie weganizm jest uzasadniany tym, że zwierzęta cierpią. Przecież jak się krowy nie wydoi to ona cierpi wtedy, a kury same znoszą jajka bo taka jest biologia, więc czym dla wegan jest uzasadniony brak jedzenia jajek i picia mleka?
Może mi ktoś wytłumaczyć jedną rzecz?
Weganie nie jedzą m.in jajek czy nie piją mleka krowiego. Ogólnie weganizm jest uzasadniany tym, że zwierzęta cierpią. Przecież jak się krowy nie wydoi to ona cierpi wtedy, a kury same znoszą jajka bo taka jest biologia, więc czym dla wegan jest uzasadniony brak jedzenia jajek i picia mleka?

Szanowne Państwo. W nawiązaniu do tego wpisu, pragnę poinformować o tym, że mój mocodawca zostanie wkrótce zwolniony z aresztu śledczego wskutek postanowienia Sądu Rejonowego w K., który stwierdził, iż mój klient w toku dalszego postępowania będzie odpowiadać z tzw. wolnej stopy. Sąd w swoim uzasadnieniu wskazał na liczne błędy proceduralne popełnione przez oskarżyciela, jak również bezwartościowe merytorycznie argumenty zawarte we wniosku o zastosowanie tymczasowego aresztu wobec podejrzanego. W związku z powyższym użytkownik Malpigaj zapewne niebawem wyjdzie z aresztu i wznowi aktywność na niniejszym portalu, choć pod pewnymi restrykcjami. W imieniu mocodawcy dziękuję Państwu za zainteresowanie tematem.
Z wyrazami szacunku
Mecenas Andrzej Wimchowski
Kolejna wygrana sprawa się szykuje mecenasie. Ja do Pana mam szacunek, od kiedy wybronił Pan mojego szwagra z jazdy po pijaku, powołując się na brak zdolności przewidywania skutków jazdy pod wpływem, spowodowany zbyt niskim ilorazem inteligencji. Szapoba Panie mecenasie!