Aktywne Wpisy

Bez sensu zupełnie korci mnie żeby wrzucić swoje dojce na mirko. Powstrzymajcie mnie ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Umeraczyk +21
Przypominam o tej krindżowej akcji przez którą straciłeś miłość życia
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
#nieruchomosci
Grupa znjanomych.
Z 8 lat wstecz - wszyscy kupują 35m2 dwu-pokojowe apartmenty w mieście wojewódzkim, bo "lokalizacja", bo "blisko do pracy", "bo nie będe stał w korku pół życia", "blisko wszędzie" itd. A jeden kupił dom z przyzwoitą działką w ładnej wsi położonej blisko miasta (6km ładny dojazd, bez korków).
Wszyscy śmieją się z tego jednego, że na wieś się wyprowadza, jak on będzie dojeżdżał do pracy, itd.
Pare lat później - ci z miasta zrozumieli, że w tych klitkach to komfortowo żyć się nie da. Małe, okien nie da się otworzyć, bo smog i hałas. Ponadto, czasy się zmieniły, prawie wszyscy na pracy zdalnej, dojazdy do pracy nie mają znaczenia, itp.
Kupują "szeregowce" po 60m2 z miniaturowym ogródnkiem po 15m2, gdzieś na obrzeżach miasta, bo "dojazd", bo "to wciąż miasto", bo "jeszcze tanio", itd. Zwykle to są takie osiedla, że dokoła są rozległe tereny takich osiedli, ale... nic po za tym. Do głupiej żabki trzeba wsiadać w auto, bo pieszo to już 20min w jedną stronę.
Tymczasem kolega ze wsi zachwala swoje, bo wieś szybko zmieniła się w ładne miasteczko gdzie wszystko jest (miasteczko stanowi też infrastrusturę dla sąsiadujących jeszcze małych wiosek). Netta, biedronki, mała galeria handlowa, przychodnie, poczty, paczkomaty, żabki już 4 są, jakiś bank, stacja paliw, szkoły, przedszkola, itd. nawet pizzerie z dowozem są. I wszędzie pieszo, bo miasteczko nie rozrastało sie wyłącznie wzdłuż jak często bywa, tylko równomiernie.
Dzień obecny. Cała reszta pyta jednego czy tam można coś kupić... Można, ale ceny już są razy 5.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt
@mirko_anonim: To grupa programistów? bo praca zdalna jest w odwrocie. Mocnym. Bardzo ciężko dostać i utrzymać pracę w pełni zdalną w obecnych czasach. Nawet w IT robi się to trudniejsze.
W pozostałej częsci społeczeńśtwa hybryda to w zasadzie max. Oferty full-remote istnieją, ale to