Aktywne Wpisy

Wykopaliskasz +167

Camuflash +10
#weganizn #wegetarianizm
Może mi ktoś wytłumaczyć jedną rzecz?
Weganie nie jedzą m.in jajek czy nie piją mleka krowiego. Ogólnie weganizm jest uzasadniany tym, że zwierzęta cierpią. Przecież jak się krowy nie wydoi to ona cierpi wtedy, a kury same znoszą jajka bo taka jest biologia, więc czym dla wegan jest uzasadniony brak jedzenia jajek i picia mleka?
Może mi ktoś wytłumaczyć jedną rzecz?
Weganie nie jedzą m.in jajek czy nie piją mleka krowiego. Ogólnie weganizm jest uzasadniany tym, że zwierzęta cierpią. Przecież jak się krowy nie wydoi to ona cierpi wtedy, a kury same znoszą jajka bo taka jest biologia, więc czym dla wegan jest uzasadniony brak jedzenia jajek i picia mleka?

@TavarishPiesov: Mało...
@TavarishPiesov: Ufff....Bardziej tym zbudowałeś napięcie, niż brakiem ciepłej wody...
źródło: 71LOqQHtGIL
Pobierz@TavarishPiesov: i po co o----------z patologię?
@TavarishPiesov: Dostała góry od męża? Zazdroszczę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: szyk_wyrazów
Pobierz@vboss: fakt, też mnie irytuje jak w noclegach na zadupiu nie ma nawet minimalnego aneksu kuchennego, albo nawet mikrofalówki za 50 zł z olxa. Tylko że można o--------ć właścicielkę a nie robić pato, że kolejny gość będzie miał kawę o smaku parówki
@StaryWedrowiec: a jak miał napisać? z nieruchomością od męża w górach? to wtedy można by się przyczepić, że "mąż w górach" xD
@bylem_zielonko: Nie wiem, z czego się śmiejesz, ale może jednak przyznasz mi rację...
źródło: 2025-03-21 17 12 58
Pobierz