Wpis z mikrobloga

@TypowyDaltonista gwint turboworks xD ale ma regulację twardości, wysokości i napięcie sprężyny więc nawet git, ogólnie przyjemnie się jeździ. No ja właśnie słyszałem że 1g i boost 0.6b to bardzo fajne połączenie żeby nie otwierać silnika i w to będę szedł pewnie. A co do latania to torsen to nie spaw, ale latać bokiem przyjemnie można :D
snickers111a - @TypowyDaltonista gwint turboworks xD ale ma regulację twardości, wyso...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • Odpowiedz
@snickers111a Sam się kiedyś zastanawiałem nad tym autem, ale wtedy mnie ceny pokonały, teraz mam 2 civici 6g i tak zostało xD czyli gwint pewnie wyszedł z tej samej fabryki co jakiś maxpeedingrods, za 1,5k do civica jest z tym samym co ty masz. Słyszałem o 2 typach, którzy robili doładowania na 1g, jeden turbo, drugi kompresor, oboje zbyt długo nie pojeździli, większość czasu auto stało na koziolkach, bo zawsze coś,
  • Odpowiedz
@snickers111a: nie baw sie w turbo tylko 3UZ wrzucaj. 1G to jest plastelina nie silnik. Dziadostwo. Mialem MK1 IS300 przez kilka lat, świetne auto dla kierowcy, bardzo dobrze się prowadzi.. Troche malo mocy w 2JZ-GE i trzeba uwazac na rudą... 3UZ i jest bajka. W 1G wladujesz kupe kasy i bedziesz sie cieszyl jak 230Km Ci wypluje i utrzyma dluzej niz miesiac.
  • Odpowiedz
@snickers111a: 3UZ ma ciekawszy rozklad momentu. Gruba korba to Ci nie jest potrzebna bo juz po wrzuceniu go raczej nie wlozysz kolejnych 40k zeby V8 uturbic ;) Nie w takim chrupku jakim jest IS200... Jak chcesz tyle kasy wkladac to idz w MK2 chociaz. Lepsza buda bez problemow z rdzą, kupujesz diesla taniej niz takie IS200 i wio.
  • Odpowiedz