Wpis z mikrobloga

Widzę, że fajniacy zrobili sobie wielką listę onuc i ruskich trolli do zczarnolistowania. Pewnie traktują to jako kamień milowy w zaciekłej walce z kacapią na wykopie.
A ja się nawet cieszę, że śmieci wyniosły się same xD

https://wykop.pl/wpis/80545925/jako-ze-poprzednia-lista-atakowala-innych-zgadzam-

Im mniej waszych mądrości typu "Rosja jest napastnikiem, więc musi przegrać", "tylko piz*y i ruskie trolle krytykują obowiązkowe szkolenia", tym naprawdę lepiej dla mnie. Im mniej powtarzania tępej ukraińskiej propagandy, w którą już nawet Ukraińcy ze średnim IQ nie wierzą, tym lepiej dla mnie. Im mniej cuckoldztwa twierdzącego, że z racji płci mam obowiązek zginąć za ojczyznę, kiedy piękna płeć sobie wyjedzie pociągiem do Berlina i będzie wspierać Polskę co najwyżej smutnymi minami na insta, tym lepiej dla mnie.

Cieszę się, że trafiłem do tego szacownego grona wraz takimi zdroworozsądkowymi użytkownikami jak @Thorrand, @Towarzysz_Moskvin, @Stabilizator, @Grooveer czy @neurotiCat. Ludźmi, z którymi można podyskutować bez wyzywania na poziomie podstawówki.

#ukraina #bekazlewactwa #wojna
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@IlikeTrains: ale po przeczytaniu o zdroworozsądkowych gównerach z którymi będziesz gadać tak prychłem że o mało plusa ci nie dałem, za nieintencjonalne walory komiczne tego wpisu
  • Odpowiedz
  • 5
@kjubikul: Nie zawsze napastnik przegrywa. To jest myślenie życzeniowe. Ja nie kibicuję Rosji, ale niestety obiektywnie ma dużo większe szanse na zwycięstwo od Ukrainy. Przy chwiejnym wsparciu z USA i rozbrojonej Europie, różnica potencjałów może okazać się zbyt duża.
  • Odpowiedz
@IlikeTrains: nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Tam jest napisane że rosja musi przegrać, a nie że przegra. Każdy normalny człowiek kibicuje w tej wojnie temu żeby rosja poniosła jak największe dla siebie straty (większe niż zyski), czyli przegrała
  • Odpowiedz
@IlikeTrains: to "musi" oznacza że ludzie życzą jej żeby przegrała, albo sobie jak najbardziej zaskoczyła, a co do prawdopodobieństwa tej przegranej, to bez pełnych danych (których nie masz ani ty ani ja) nie jesteś w stanie tego przewidzieć. Myślę że nawet ci którzy znają cały obraz sytuacji mogą mieć z tym problem. Ty nie życzysz rosji przegranej w tej wojnie?
  • Odpowiedz
  • 0
@kjubikul: Nasze życzenia są naprawdę mało znaczące xD
Wynik wojny zależy od przepalonej kasy, sprzętu i ludzi.
Życzę sobie pokoju, który zachowa niepodległość Ukrainy, i jednocześnie nie zdestabilizuje Rosji jak Niemiec po pierwszej wojnie światowej. Bo ciężko przewidzieć, co by z tego wyniknęło.
  • Odpowiedz
Wynik wojny zależy od przepalonej kasy, sprzętu i ludzi

@IlikeTrains: z naszej perspektywy opłaca się żeby ta wojna się ciągnęła, więc trzeba podsypywać hajsu, jednocześnie się zbrojąc. Bo trwająca wojna to słabsza rosja i słabsza ukraina czyli silniejsza Polska
  • Odpowiedz
  • 0
@kjubikul: Rozumiem tę argumentację, ale trwająca wojna to też codzienne kilkaset trupów (żołnierzy i cywilów). No i obcy kapitał dwa razy się zastanowi przed zainwestowaniem w kraju będącym tak blisko konfliktu zbrojnego.
  • Odpowiedz
"Rosja jest napastnikiem, więc musi przegrać" co w tym zdaniu jest nieprawdziwe?

ps. dzięki za podlinkowanie listy najlepszych wykopków

@kjubikul: ale dlaczego mnie o to pytasz?
  • Odpowiedz