Wpis z mikrobloga

#codziennakonferencjatrumpa <--- Założyłem tag pod którym będę wrzucał raz dziennie (jak nie zapomnę i będzie ochota) coś w tym klimacie ( ͡º ͜ʖ͡º) Możecie czarnolistować.

Rok 2026 konferencja Donalda Trumpa w Waszyngtonie odnośnie sytuacji na granicy Polsko-Rosyjsko-Białoruskiej

<CZYTANEGŁOSEMDONALDA_TRUMPA>

"Tak, widzę co tam się dzieje. Sytuacja jest poważna. Rozmawiałem już o tym też z Władimirem Putinem, mówił mi o tym. Władimir to spoko gość, skarżył mi się że Polacy dość mocno się dozbrajają kupując m.in nasz sprzęt. Denerwuje go to. Wiecie...po części go rozumiem...wyobraźcie sobie jakby teraz Meksyk się dozbrajał w takim tempie jak Polska, która wydaje aktualnie ponad 5% swojego PKB na zbrojenia i rozstawialiby swoje wojska na granicy z nami w swoich stanach Chihuahua, Sonara, albo w Bajo California. To zagrażało by naszym południowym stanom takim jak California, Arizona czy też Texas. Władimir musiał zareagować i robi to. Nie widzę nic złego w tym że rozstawia swoje wojska w Obwodzie Kalingradzkim czy na zachodniej granicy Białorusi w pobliżu granicy z Polską. Kontaktowałem się też z naszymi dobrymi kolegami z Warszawy i ostrzegłem że w każdej chwili jeśli sytuacja będzie eskalować, możemy odłączyć sterowanie w systemach Himars czy też F-16. Nie możemy pozwolić na rozlew krwi jak to było na Ukrainie od 2022 roku. Przerwiemy tą eskalację. Polska musi tylko z nami w końcu zacząć współpracować i zacząć rozmawiać z Rosją. Serio znów my mamy robić robotę za nich?

#wojna #ukraina #rosja #polityka #bekazpisu #codziennakonferencjatrumpa
Kadet20 - #codziennakonferencjatrumpa <--- Założyłem tag pod którym będę wrzucał raz ...

źródło: asd

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kadet20 najgorsze że informacja w podobnym tonie za chwilę może być jak najbardziej prawdziwa bo ruska małpa z kremla pożali się swojemu kumplowi orangutanowi
  • Odpowiedz