Wpis z mikrobloga

Udalo mi sie wczoraj skonczyć wstępnie mojego bota odpowiedzialnego za rotację. Skończyło sie na napisaniu addona do WoW'a który ogarnia całą logikę i appce w c# która wciska klawisze. Addon tworzy małą ramkę UI (kilka pikseli w lewym gornym rogu okna), która zmienia kolor w zależności od tego jaki ma być wycastowany następny spell. Na razie działa tylko dla locka :) Zapisuje wartości następnego klawisza w kolorze RGB, aby C# mógł je odczytać. Aplikacja C# odczytuje te wartość RGB z okna WoWa, w kanale czerwonym zapisuje info który klawisz ma zostać wciśnięty (1, 2, 3, Q, E itd.). W kanale zielonym - Modyfikatory (Shift, Ctrl, Alt itp.). Nie buja sie po pamieci WoWa - minimalizujac ryzyko wykrycia. Na poczatku chcialem odczytywac kolor za pomocą autohotkey'a i w skrypcie ahk decydowac jaki czar ma zostać użyty, ale okazało się że cała logika może być ogarnięta w LUA po stronie WoWa i tylko wysyłam informację jaki klawisz ma zostać wciśnięty następny.

Dobije locka do 80'tego, zbiore troche sprzętu, dokończe logikę bo sporo brakuje i zobacze jaki DPS wykręci.

#worldofwarcraft #wow
do czarnolisto #wowbot
Julek85 - Udalo mi sie wczoraj skonczyć wstępnie mojego bota odpowiedzialnego za rota...

źródło: trutututu

Pobierz
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach