Aktywne Wpisy

serniczekwiedensky +502
Jesteście tak odklejeni na punkcie polskich kobiet, że tworzycie sobie własne uniwersum w tych waszych małych główkach, co tylko bardziej spycha was na margines społeczeństwa jako odklejeńców.

zackson +117
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Moje pierwsze zetknięcie z 2 częścią, w jedynkę nie grałem. Na grę się skusiłem, ze względu na genialne recenzje i porównywanie do rdr2. Z mojej perspektywy to wspaniała gra, ale niestety daleko do Zelda botw, czy rdr2.
1.Przejdę od zalet gra ma najlepszy system dialogów i interakcji ze światem na podstawie wyborów jaki kiedykolwiek spotkałem.
2. Genialna stylistyka, tekstury i cały świat
3. Fajny humor w grze i ciekawe misje
4. Klimat i świat całe powiązanie wszystko to czapki z głów, świat i postacie są bardzo wiarygodne
Teraz jeśli chodzi o wady:
1. Gra posiada otwarty świat, jednak misje są strasznie szablonowe i oskryptowane. Wykonywanie misji jest momentami niemożliwe, jak zboczymy z drogi jak to przewidział skrypt, na maxa psuje odczucia.
2. Oskryptowane elementy świata w stosunku do rdr2 to trochę słabo wygląda, gra generuje jakiś oskryptowane interakcje
3. System walki jest ciekawy ale nie porywa mnie do końca
Nie skończyłem jeszcze gry, jestem w trakcie może się rozkręci. Na ten moment dla mnie ta gra to Skyrim bez smoków. Bałem się trochę elementów surivalu i zapisu, ale kompletnie bezzasadnie. Mam nadziej, że wrócę tu za jakiś czas i ocenię grę bardziej wiarygodnie gdy ja skończę.
Ciekaw jestem waszego spojrzenia na moje argumenty i czy ktoś odbiera grę na 10/10?
@bonus: 10/10 to może nie bo takich gier nie ma, ale zdecydowanie 9,0/10. Mogłoby być więcej i lepiej, zawsze może być lepiej.
@bonus: Co to znaczy? Pytam serio, bo odbiłem się kiedyś od RDR2 i w sumie nie wiem jak to wyglądało.
No ale każde losowe zdarzenie jest w ten czy inny sposób skryptem - w KCD2 są dość widoczne, bo
@bonus: A można coś w RDR2 poprawić? Można.