Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@maniok: SMCI? mi też zamknęli i support twierdził, że przy splicie jest po prostu taka praktyka.
Ale jak wcześniej Nvidia miała splita, to kupione akcje normalnie zostały XD
  • Odpowiedz
@maniok:
Cwaniaczki w xtb dzielą też transakcje na małe kawałki kiedy kupujesz spółkę w 1 zleceniu. Złożysz opcję kupna za 10k usd po np 10 usd/akcja a po zakupie okazuje się że kupiłeś akcje np w 100 pakietach. W tej sytuacji podatek od dywidendy jest zaokrąglany w dół przy końcówkach 1,2,3,4 a w górę przy końcówkach 5,6,7 8,9

Jeśli kupiłbyś w 1 pakiecie za 10k usd to miałbyś tylko 1
  • Odpowiedz
@zaq22: Z tego co się orientuje to akurat normalna praktyka, MM dostarczający płynność wystawia akcję pakietami więc jeśli twój order przekracza pakiet istnieje szansa że podzielą twoje zamówienie na x pakietów. IKRB i inni też tak robią. Identyczny mechanizm działania jest przy opcjach
  • Odpowiedz
@maniok: A czytałeś regulamin który akceptowałeś ? jeśli nie to poczytaj bo jeśli się nic nie zmieniło cząstkowe akcję nie są twoją własnością tylko ich...
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@panKk A czytałeś mój wpis i komentarze? Jeśli nie to poczytaj bo jeśli nic się nie zmieniło to mam pretensje o brak kontaktu a nie o sam mechanizm
  • Odpowiedz
Nie chce ich absolutnie bronić no ale mają regulamin który user akceptuje przy rejestracji, a takie czynności jak ww. im bot/mechanizm cykliczny robi, myślisz że będą dzwonili do każdego klienta który ma cząstkowa akcję ?:D Swoją drogą jesteś pewien że nie było info w ich panelu wiadomościach ?
  • Odpowiedz