qew12: nie umie połączyć kropek podczas ścierania kurzy, chłopak po prostu nie wie pod jakim kątem wykonać ruch ścierania i ile trzeba to robić żeby dobrze wyczyścić stół, nie daje sobie rady i sra pod siebie kiedy myśli ile setek kurzów ma dokładnie zetrzeć
również qew12: wie doskonale jak zrobić sobie różne dania, nie przejmuje się wtedy, że doda czegoś za dużo czy za mało, że mu trochę nie wyjdzie, że się ubrudzi, że źle posprząta po zrobieniu posiłku, bo skupia się zwyczajnie na tym żeby coś zjeść ze smakiem, wtedy już motywacja jest i lęki tak nie przeszkadzają :)
@pretensja_w_oczach: Przeciez przy gotowaniu zachowuje sie dokladnie tak samo. Wiem, bo widzialem filmy. Macie jakas obsesje albo zazdroscicie mu atencji. xd
@pretensja_w_oczach: Ja u niego tylko nie czaję że skoro ma takie lęki to jakim cudem postuje wszystko o sobie w internecie, aż stając się jednym najpopularniejszych przegrywów. Jakoś się nie lęka tego że ktoś go rozpozna z neta na przykład xd
@akaisterne: tak było, najbardziej to mi żal tego qewa, bo na nic w swoim życiu nie miał wpływu, ciągał ojca po terapiach, jedyne co to biernie słuchał, a teraz rysuje szlaczki, bo specjaliści mu kazali
@MichalCoSieWPorySkichal: no właśnie chodzi o to, że on przykładowo raz na wykop wrzucił jakiś randomowy filmik jak je zupę z przybliżeniem na swoją twarz xD na pytanie dlaczego to zrobił skoro się boi oceny, ma lęki itd. stwierdził, że to z desperacji, bo już mu na niczym nie zależy, to dlaczego w takim razie z desperacji nie spróbuje swoich sił w pracy gdziekolwiek lub po prostu podjąć jakąś gwałtowną zmianę
wołam ekspertów @name_taken @123412341234, wiem, że się dużo wypowiadaliście ostatnio, ale może i dzisiejszy dzień przyniesie owocne dyskusje na temat tego problemu społecznego
@pretensja_w_oczach Renta to święty graal dla qewika i będzie jej bronił do upadłego, ze wszystkich sił! A w międzyczasie do listopada będzie się uwsteczniał w ośrodku dla niepełnosprawnych umysłowo klejąc sobie ryż na kartkę.
@akaisterne: możesz mi proszę rozrysować jakim cudem qew potrafi coś ugotować, ale NIE potrafi wytrzeć szmatą stołu? Jakim cudem używa komputera, smartfona, gra w różne gry ale nie wie jak wytrzeć stół i nie jest w stanie w żaden sposób do tego dojść ani tego opanować?
I jaka choroba sprawia, że nie może w internecie robic NICZEGO poza wykopem, serialami i grami?
Qew dzisiaj znowu pyta co robić z okruszkami ze stołu. Pytał o to wielokrotnie. Ludzie zawsze pisali mu, że na rękę albo chusteczkę i do kosza. A teraz kolejny raz nie wie co z nimi zrobić, chociaz przecież juz to wiedział. Pisał, że dawal juz okruszki do kosza. Dzisiaj znowu ludzie go instruują, ale jutro nie będzie juz
@123412341234: akurat też na wykop wbiłem to się zgraliśmy ( ͡°͜ʖ͡°) Generalnie bardzo trafne spostrzeżenie, tak jak mówisz, to jest już dla niego kompulsywne zachowanie, nawyk. Tak jak mitoman kłamie zawsze w stresowych sytuacjach albo gdy chce komuś zaimponować, tak qewik napotykając jakiekolwiek nieprzyjemne zadanie, które nie daje natychmiastowej gratyfikacji, od razu stwierdza, że nie wie jak je zrobić i potrzebuje pomocy. To jest
@pretensja_w_oczach qew umie robić zapiekankę = nadaje się do pracy w gastro
@123412341234 Prawda to. On myśli tylko o sobie. Była sytuacja, że matka go prosiła przed 1 listopada żeby razem z nią pojechał rowerami na cmentarz, to odmówił, argumentując że będzie mu zimno jadąc rowerem
Wyszedłem na dwór z kolegą i straszne się męczyłem ciągnąć rozmowę. Nie cierpię rozmawiać z ludźmi. Gadam z nim tylko, bo chce mieć kolegę co mi pomaga się zapytać rzeczy innych itp.
@123412341234 Szanuje za podejście do tematu i wyszukanie tych wszystkich wpisów potwierdzających jego egoizm. Próżno szukać wpisów o tym że bezinteresownie komuś w czymś pomógł lub coś dał.
również qew12: wie doskonale jak zrobić sobie różne dania, nie przejmuje się wtedy, że doda czegoś za dużo czy za mało, że mu trochę nie wyjdzie, że się ubrudzi, że źle posprząta po zrobieniu posiłku, bo skupia się zwyczajnie na tym żeby coś zjeść ze smakiem, wtedy już motywacja jest i lęki tak nie przeszkadzają :)
#qew12 #neet #przegryw
Czy powinno powołać się zespół ds. weryfikacji słuszności przyznania renty Qewikowi?
I jaka choroba sprawia, że nie może w internecie robic NICZEGO poza wykopem, serialami i grami?
@pretensja_w_oczach dziekuje za zawołanie. Warto dodać, że
źródło: 1000013736
PobierzMoże dlatego, że "próbowanie sił w pracy" wymaga, aby nie było tak, by "na niczym nie zależało"?
Dosłownie tacy jak Ty bronili wykopka bordo do ostatniej sekundy.
Hej chlopaki, właśnie coś sobie uświadomiłem.
Qew dzisiaj znowu pyta co robić z okruszkami ze stołu. Pytał o to wielokrotnie. Ludzie zawsze pisali mu, że na rękę albo chusteczkę i do kosza. A teraz kolejny raz nie wie co z nimi zrobić, chociaz przecież juz to wiedział. Pisał, że dawal juz okruszki do kosza. Dzisiaj znowu ludzie go instruują, ale jutro nie będzie juz
Tak, on nie chce realnie się tego nauczyć. Za 10 lat jak go ktoś poprosi o wytarcie stołu nadal będzie pytal "a cO z oKrUsZkAmI?" .
Słyszałem o takim przypadku od znajomego. Opowiadał kiedyś przy piwie, jak jego brat właśnie w ten sposób postępuje. Zawsze gdy czegoś nie chce mówi,
@123412341234 Prawda to. On myśli tylko o sobie. Była sytuacja, że matka go prosiła przed 1 listopada żeby razem z nią pojechał rowerami na cmentarz, to odmówił, argumentując że będzie mu zimno jadąc rowerem
@name_taken
Tutaj qewik otwarcie pokazuje swoje podejście do innych ludzi:
Ja dla tego typka dokończyłem rejestrację konta dosłownie. Poza tym jestem na l4, leżę sobie w łóżeczku to mam czas ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ps dlaczego nie robisz juz ankiet? (╥﹏╥)