Wpis z mikrobloga

@Kryspin013: wskaż więc co napisałem takiego, co nie jest prawdą

@spiewana-pilka-nozna: wiele rzeczy, np, że "Donek został wielkim lewakiem" podczas gdy dalej jest neoliberałem albo że pis to centrum. Natomiast bardziej istotne jest to jak unikasz tego co się do ciebie pisze albo jak odwracasz kota ogonem
  • Odpowiedz
@Kryspin013: oczywiście, że PiS nie jest prawicą stricte.

A Donek kiedyś był liberalny, ale odkąd został pachołkiem Merkel, potem Scholza, to poszedł mocno w lewo. Chcesz mi powiedzieć, że serio nie wpuści imigrantów? Chcesz mi powiedzieć, że nie zgodzi się jak Trzaskowski będzie prezydentem na śluby osób tej samej płci? Ja w to nie umiem uwierzyć, on ciągle kłamie ¯\(ツ)/¯ a to są lewicowe rzeczy, jakby nie patrzeć
  • Odpowiedz
@Kryspin013: ok, ale ja nie będę mówił za resztę wyborców, tylko za siebie. Nie Grey głupio. Nie ma partii idealnej, która komukolwiek w stu procentach odpowiada. Stety lub niestety jest to jedyna namiastka prawicy na polskiej scenie politycznej, która jest w sejmie.

Mentzen by tylko ściągał regulacje z przyjmowania imigrantów argumentując, że "on zaprasza tych dobrych imigrantów, którzy pracują" (już to kiedyś robił w mediach) i miałbyś to samo. Będąc
  • Odpowiedz
Prywatyzował migrację? Ciekawa rzecz

@spiewana-pilka-nozna: To nowość dla ciebie wśród neoliberałów? Szczególnie kontekście zwolennika państwa minimum?

A propos Mentzena i tego co napisałeś to przyjmowanie migrantów zarobkowych jest okej, ale my wiesz o jakich mówimy.

@spiewana-pilka-nozna: To w takim razie czemu konfa tak szczuje na Ukrainców? Zobacz sobie jaki jest % pracujących Ukrainców w Polsce
  • Odpowiedz
Chcesz mi powiedzieć, że serio nie wpuści imigrantów? Chcesz mi powiedzieć, że nie zgodzi się jak Trzaskowski będzie prezydentem na śluby osób tej samej płci? Ja w to nie umiem uwierzyć, on ciągle kłamie ¯\(ツ)/¯ a to są lewicowe rzeczy, jakby nie patrzeć

@spiewana-pilka-nozna: A) tak szybko, bo trollujesz swą niewiedzą. Emigracja jest rzeczą naturalną, biedni emigrują do bogatych krajów. Polacy do 2005 roku emigrowali w liczbie nawet 100 000
  • Odpowiedz
@spiewana-pilka-nozna: Przecież ta Pani zrobiła karierę za PiSu i Tusk popełnił ten sam błąd co z Kamińskim, czyli nie mieszał się w funkcjonowanie służb. To, że jej awans podpisał Siemoniak nie zmienia faktu, że kierownicze stanowisko w latach 15-23 piastowała za zgodą PiSu. I jest to tylko kolejny odcinek wojny polsko-polskiej, gdzie obecna władza nie zmieniła z tylko sobie znanego powodu wszystkich, którzy mają cokolwiek wspólnego z PiSem, a teraz
  • Odpowiedz