@Tratak: gorzej jak się po dwóch latach zepsuje i trzeba wydać znowu kasiorę na nowy. Ja mam takie szczęście że każdy psuł się na gwarancji i wymieniali.
@atteint czyli kupno czegoś nie może być inwestycją? ( ͡º͜ʖ͡º)
Powiedz to osobom co kupują kursy języka angielskiego, czy inwestują w sprzęt sportowy.
Iphone to dobre narzędzie do pracy. Jeśli ktoś jest biznesmenem to w krajach 3. świata posiadanie Iphona jest traktowane jako status przynależności do wyższych warstw społecznych
@eeehhh: no ten to akurat raczej nie będzie tak trzymać wartości. Najlepiej cenę trzymają najpopularniejsze modele czyli Pro w bazowej konfiguracji i je faktycznie po 2-3 latach można odsprzedać za dobre pieniądze. Bazowe modele szybko tanieją i można je nawet w oficjalnej dystrybucji po pół roku kupić 200-300 zł taniej niż przy premierze, a co dopiero używane kilkuletnie. To już nie te czasy, że można było używanego
@Tratak: 2999zl brutto to tylko 2438zl netto teraz na premierze, a za chwile beda promki i pewnie da sie go kupic za ok 2000 zl netto, w tej cenie super wybor
no ten to akurat raczej nie będzie tak trzymać wartości. Najlepiej cenę trzymają najpopularniejsze modele czyli Pro w bazowej konfiguracji i je faktycznie po 2-3 latach można odsprzedać za dobre pieniądze. Bazowe modele szybko tanieją i można je nawet w oficjalnej dystrybucji po pół roku kupić 200-300 zł taniej niż przy premierze, a co dopiero używane kilkuletnie
@pekak: No to jak wytłumaczysz to, że teraz idziesz, nie wiem, do MediaExpert
Mega udany debiut, nie mogłem zrobić nic lepiej, nie mogłem być tego dnia wyżej, sprawiedliwie oceniony. Życiowa forma, waga 6kg większa niż 1,5 roku temu, czyli 4kg czystej masy mięśniowej dobudowane rocznie uśredniając.
Średnio używam telefon przez 5 lat, czyli 1825 dni.
Iphone 16e kosztuje 3k.
3000/1825=1,64
1,64 złotych za jeden dzień użytkowania to nie jest naprawdę dużo.
1,64/24h=0.07 złotych
Czy odczulibyście stratę 7 groszy?
Czy jakby 7 groszy wypadło Wam z kieszeni na brudną ulicę to Czy byście je podnieśli?
Jasne, że nie! Już lepiej te 7 groszy wydać na nie śmierdzącego ulicą Iphona 16e
#apple #iphone #telefony #inwestycje #technologia
źródło: temp_file4364499165031505046
Pobierz@Tratak: poniosło cię delikatnie.
Powiedz to osobom co kupują kursy języka angielskiego, czy inwestują w sprzęt sportowy.
Iphone to dobre narzędzie do pracy. Jeśli ktoś jest biznesmenem to w krajach 3. świata posiadanie Iphona jest traktowane jako status przynależności do wyższych warstw społecznych
@eeehhh: no ten to akurat raczej nie będzie tak trzymać wartości. Najlepiej cenę trzymają najpopularniejsze modele czyli Pro w bazowej konfiguracji i je faktycznie po 2-3 latach można odsprzedać za dobre pieniądze. Bazowe modele szybko tanieją i można je nawet w oficjalnej dystrybucji po pół roku kupić 200-300 zł taniej niż przy premierze, a co dopiero używane kilkuletnie. To już nie te czasy, że można było używanego
@Tratak: xD
jesteś zajebistym konsumentem, ziombelku. nie zmieniaj się, bo jesteś super, pamiętaj. super konsument.
W ramach eksperymentu polecam jechać do krajów 3. Świata i robić biznes ze swoim Xiaomi, murzyny Cię wyśmieją ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Tratak: 2999zl brutto to tylko 2438zl netto teraz na premierze, a za chwile beda promki i pewnie da sie go kupic za ok 2000 zl netto, w tej cenie super wybor
@pekak: No to jak wytłumaczysz to, że teraz idziesz, nie wiem, do MediaExpert