Wpis z mikrobloga

Jak policzyłem to ten nowy Iphone 16e nie jest wcale taki drogi.

Średnio używam telefon przez 5 lat, czyli 1825 dni.
Iphone 16e kosztuje 3k.
3000/1825=1,64

1,64 złotych za jeden dzień użytkowania to nie jest naprawdę dużo.

1,64/24h=0.07 złotych
Czy odczulibyście stratę 7 groszy?
Czy jakby 7 groszy wypadło Wam z kieszeni na brudną ulicę to Czy byście je podnieśli?

Jasne, że nie! Już lepiej te 7 groszy wydać na nie śmierdzącego ulicą Iphona 16e

#apple #iphone #telefony #inwestycje #technologia
Tratak - Jak policzyłem to ten nowy Iphone 16e nie jest wcale taki drogi.

Średnio uż...

źródło: temp_file4364499165031505046

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tratak: Dodaj do tego, że będzie trzymał wartość w porównaniu do zalewu androidów które już po roku kosztują połowę bazowej ceny...
  • Odpowiedz
@Tratak: gorzej jak się po dwóch latach zepsuje i trzeba wydać znowu kasiorę na nowy. Ja mam takie szczęście że każdy psuł się na gwarancji i wymieniali.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@atteint czyli kupno czegoś nie może być inwestycją? ( ͡º ͜ʖ͡º)

Powiedz to osobom co kupują kursy języka angielskiego, czy inwestują w sprzęt sportowy.

Iphone to dobre narzędzie do pracy. Jeśli ktoś jest biznesmenem to w krajach 3. świata posiadanie Iphona jest traktowane jako status przynależności do wyższych warstw społecznych
  • Odpowiedz
będzie trzymał wartość

@eeehhh: no ten to akurat raczej nie będzie tak trzymać wartości. Najlepiej cenę trzymają najpopularniejsze modele czyli Pro w bazowej konfiguracji i je faktycznie po 2-3 latach można odsprzedać za dobre pieniądze. Bazowe modele szybko tanieją i można je nawet w oficjalnej dystrybucji po pół roku kupić 200-300 zł taniej niż przy premierze, a co dopiero używane kilkuletnie. To już nie te czasy, że można było używanego
  • Odpowiedz
Jeśli ktoś jest biznesmenem to w krajach 3. świata posiadanie Iphona jest traktowane jako status przynależności do wyższych warstw społecznych

@Tratak: xD

jesteś zajebistym konsumentem, ziombelku. nie zmieniaj się, bo jesteś super, pamiętaj. super konsument.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@atteint dziękuję ()

W ramach eksperymentu polecam jechać do krajów 3. Świata i robić biznes ze swoim Xiaomi, murzyny Cię wyśmieją ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Iphone 16e kosztuje 3k.

@Tratak: 2999zl brutto to tylko 2438zl netto teraz na premierze, a za chwile beda promki i pewnie da sie go kupic za ok 2000 zl netto, w tej cenie super wybor
  • Odpowiedz
no ten to akurat raczej nie będzie tak trzymać wartości. Najlepiej cenę trzymają najpopularniejsze modele czyli Pro w bazowej konfiguracji i je faktycznie po 2-3 latach można odsprzedać za dobre pieniądze. Bazowe modele szybko tanieją i można je nawet w oficjalnej dystrybucji po pół roku kupić 200-300 zł taniej niż przy premierze, a co dopiero używane kilkuletnie

@pekak: No to jak wytłumaczysz to, że teraz idziesz, nie wiem, do MediaExpert
  • Odpowiedz