Wpis z mikrobloga

• 2
@Klimbert: W1920 Grecja mogła toczyć wojnę z Turcja jak równy z równym - dziś to niemożliwe. Całe bałkany są zagrożone - Tacy Bułgarzy czy grecy są w gorszej sytułacji niż w XIV wieku kiedy Turcy weszli do europy. Teraz rzeczywiście Turcy zatrzymają sie gdzies na granicy z Polską
  • Odpowiedz
W1920 Grecja mogła toczyć wojnę z Turcja jak równy z równym - dziś to niemożliwe.

@pulutlukas: Grecja jest w UE, Turcja nie. Do tego dochodzi Nato, które przyszło by Grecji, a nie Turcji z pomocą.
  • Odpowiedz
Wrzuciłem to - bo podobnie będzie Polska - Rosja za 100 lat.

@pulutlukas: Ale w którą stronę? Bo populacja Rosji ma się równie źle co Polska i spadają tak samo jak reszta regionu.

Co do Turcji - Grecji to szokujące jak bardzo sami się skazujemy na porażkę brakiem dzietności.
  • Odpowiedz
  • 0
@PfefferWerfer: Mieli niższą dzietność bo więcej abordowali niż się rodziło, ale teraz nie musi tak być - bo zyskują nacje tureckie w rosji . Islam źle widzi aborcje.. w islamie kobiety nie mają wiele do powiedzenia - wiec będa miec przewagę chyba że my polacy przekonwertujemy się na islam tera zjuż.
  • Odpowiedz
  • 0
@REMEMBER_WHAT_THEY_TOOK_FROM_YOU: Ano oczywiście - jak czytałes o podboju Anatoli przez turków sulejdżuckich XIIXV wieku to najpierw podbijali prowincje - wieś z automatu przechodziła na islam , a potem bez problemu pozbawione zapleaca gospodarczego miasta . Czy widzisz jakąś rysującą się analogie w PL w przyszlości ? Bo ja widzę.
  • Odpowiedz
  • 0
@PfefferWerfer: Szanowny kolego mam nadzieje że tak będzie.

Wrzuciłem tego gifa z Turcją - bo istnieje teoria że w latach XXX obecnego wieku to PL mam stopować Turcje w jej ekspansji na półwysep bałkański.

Odnośnie demografii, to uważąm że poprostu wszystkie partie w PL powinny jednym głosem powiedzieć że jest źle że jest chol***nie źle i że albo coś z tym robimy , albo już oddajmy suwereność np Niemcom żeby
  • Odpowiedz