Wpis z mikrobloga

@La-Paz:

przecież to oczywiste, masz szukać i płacić za premium, zeswatana para -> strata klientów

Chyba nie takie oczywiste skoro tyle ludzi ciągle z tego korzysta nie tylko dla zabawy ale pokładając realne nadzieje na znalezienie życiowego partnera.
  • Odpowiedz
odkryłeś ich model biznesowy, pilnuj się ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@JackDaniels: Bardziej zacząłem się zastanawiać czy przy obecnej dostępności tych tzw. AI nie dałoby się stworzyć aplikacji, która po prostu robiłaby to jak należy.
  • Odpowiedz
Zastanawialiście się kiedyś nad tym, że może w aplikacjach randkowych nie chodzi o to żeby znaleźć tylko o to żeby ciągle szukać?

@PasswordExpired: no tak, czasem byłem w szoku, ze codziennie tinder mnie matchował z lepsza laska xD
  • Odpowiedz
przecież to oczywiste, masz szukać i płacić za premium, zeswatana para -> strata klientów

@La-Paz: teraz problemem tindera jest amrketing szeptany im wiecej osób narzeka tym większej ilosci laskom odechciewa się zakladania tindera
A na te narzekanie odpowiadają tylko laski, które poznały swojego meza na tinderze 5-9 lat temu, gdzie to wtedy w ogole inna apka była przez mniejsza dysproporcje
  • Odpowiedz
nie, wiemy to od początku.

@gorobei: To dlaczego ludzie wciąż płaczą że dziś ciężko kogoś sensownego poznać. Niby to wiedzą a wyciągają wnioski na podstawie bycia użytkownikiem podstępnej aplikacji.
  • Odpowiedz
Chyba nie takie oczywiste skoro tyle ludzi ciągle z tego korzysta nie tylko dla zabawy ale pokładając realne nadzieje na znalezienie życiowego partnera.

@PasswordExpired: desperacja, marketing na niej żerujący i szukanie szybkich i ŁATWYCH rozwiązań. Fortuny kasyniarzy też budują biedacy śniący o zostaniu milionerem po naciśnięciu magicznego guziczka, tak samo z loteriami.

Zgaduję, że tinder nawet nie mówi otwarcie "tutaj znajdziesz trwałe piękne silne uczucie", tylko hehe pozwala ci tak
  • Odpowiedz
czy przy obecnej dostępności tych tzw. AI nie dałoby się stworzyć aplikacji, która po prostu robiłaby to jak należy.

@PasswordExpired: jak należy według czyjego interesu? Bo tinder jak najbardziej działa jak należy w interesie swoich właścicieli.
AI którą się tak podniecasz też będzie działać w interesie swojego właściciela i dla jego zysku. Sprzęt, prąd i trening nie są za darmo a wręcz przeciwnie, cały świat wrzuca w to wagony forsy.
  • Odpowiedz