Aktywne Wpisy

mirko_anonim +5
✨️ Pomoc w wyborze imienia dla córki Ⓘ
Dodaję z Anonima, bo dawno temu wkleiłem pastę o serwerownii...
Pomóżcie mi z imieniem dla córki.
Wychowam jak swoją.
Imię
Dodaję z Anonima, bo dawno temu wkleiłem pastę o serwerownii...
Pomóżcie mi z imieniem dla córki.
Wychowam jak swoją.
Imię
Imię żeńskie na "S"
- Selena 10.0% (93)
- Salma 7.9% (74)
- Sława 35.1% (328)
- Stella 14.0% (131)
- Sofia 33.0% (308)

Selina_ +56
#iran
źródło: 17726068654202330818531198331709
Pobierz

Zauważyłem, że mam bardzo dziwny nawyk. Pracuje w biurze, mam dość nudną i powtarzającą się pracę biurową, dość prostą, nie wymagającą żadnego specjalnego wykształcenia. Czasem jest tego więcej, a czasem praktycznie nic przez tydzień czy dwa. i otóż zamiast robić to wszystko w godzinach pracy, to sobie to odkładam na później, a w tym czasie przeglądam wykop, yt itp. a pracę zabieram i robię w domu. Nie wiem czemu tak. Tłumacze sobie, że mi w domu wygodniej bo większy monitor, szybszy internet. Ale to nie prawda, raczej wszystko jest porównywalne. I wkurza mnie to, bo wcześniej jak zdarzało się to sporadycznie, tak teraz zabieram do domu wszystko. I już sobie chyba wmawiam, że jestem zajęty i olewam inne domowe obowiązki. Jak z tym walczyć?
#praca #pracbaza #gorzkiezale zupełnie nie wiem jak to otagować
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: grap32
Ale tak, taki detoks się pewnie przyda choć nie spędzam tak całego wolnego
rozumiem, ta porada to tak z własego doświadczenia. Sam robiłem detoks i po pewnym czasie byłem bardziej zadowolony, miałem więcej motywacji, zacząłem się uczyć nowych rzeczy, czytać książki itd. Chodzi też o układ dopaminowy w mózgu - jak go zapychamy "łatwą" rozrywką to przestajemy mieć ochotę na coś bardziej wymagającego. Może u Ciebie zadziała
Ale internet też w sumie wykorzystuje nie tylko do rozrywki tylko czasem i ambitniejsze treści przeglądam, udzielam się na paru forach. A i netflixa się obejrzy. Po prostu jakoś tak mi
To może to nie jest aż taki problem jak Ci się wydaje? W każdym razie rozumiem, że chciałbyś jednak to zmienić. To mi przychodzi do głowy:
1. Odciąć sobie w pracy to z czego nie chcesz korzystać np. zablokować strony,
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi