Wpis z mikrobloga

Czy jest możliwe sparowanie w jakiś sposób np po bluetooth dwóch telefonów albo telefonu i routera i sklonowanie karty sim? Mam swój podstawowy telefon i router LTE. W telefonie kartę sim z moim numerem i sporym pakietem internetu, którego nie jestem w stanie zużyć - ok 500GB/mc. W routerze jest druga karta sim z podobnym pakietem no i fajnie byłoby móc użyć tej samej karty sim i nie płacić drugi raz za to samo. Zamiast routera mógłby być jakiś stary telefon ciągle na ładowarce udostępniający internet na laptopa.

Wiem, że jest opcja Orange Flex z kilkoma kartami sim ale za 80zł/mc a to nawet drożej od tych dwóch kart jakie mam teraz.

#elektronika #telefony #it #informatyka #diy #majsterkowanie #gsm #play #plus #orange #tmobile
#pytanie
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mam swój podstawowy telefon i router LTE. W telefonie kartę sim z moim numerem i sporym pakietem internetu,

@niedasieukryc: no to niech ten telefon udostępnia Wi-Fi innym urządzeniom. Da się pewnie to nawet zautomatyzować, jak telefon podepniesz do ładowarki albo jak wykryje urządzenie BT, które masz w domu, to automagicznie włączy hotspot WiFi.
  • Odpowiedz
@Catmmando:

Chce miec wifi w mieszkaniu ale nie ze swojego telefonu a z routera/drugiego telefonu i nie oplacac dwoch kart sim. Pakiet internetowy na simie z moim numerem wystarczy na telefon i laptopa.

@atehxx

To wiem ale niezbyt to wygodne i drenuje baterie.
  • Odpowiedz