Wpis z mikrobloga

Ostatnio, jak szukam pomysłów na obiad, to mi się przypomina taka żenująca sytuacja, jak w poprzednim związku codziennie gotowałam obiady, zawsze się starałam, żeby było zdrowo, smacznie i ładnie podane, a na koniec usłyszałam, że on się czuł zaniedbany bo powinnam każdego dnia rano przyjść i podać mu trzy propozycje posiłków i on sobie wtedy coś wybierze (xDdddd)

jestem ciekawa jak u Was wykopków to wyglada i czy może ja powinnam była na złotym papierze drukować menu i podawać na tacy razem ze śniadaniem do łóżka (po obudzeniem wcześniej lodzikiem oczywiście), a nie rzucać tylko „hej, dziś robię łososia, ok?”

Potem się dziwicie, ze dzietność słaba, a to się odechciewa, jak tak ciężko księżniczki zadowolić

U mnie w domu to ojciec był szczęśliwy, ze w ogóle miał cokolwiek ciepłego pod nos podane i jeszcze sto razy dziękował i doceniał, eh

#zwiazki #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow #gotujzwykopem
  • 58
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

powinnam każdego dnia rano przyjść i podać mu trzy propozycje posiłków i on sobie wtedy coś wybierze

@PxSQ: łoooo ale żeś idiotę miała za chłopa (ʘʘ)
  • Odpowiedz
@PxSQ: spoko, masz rację, też bym się czuł jak g---o z takimi pretensjami, ale jednak wolę sobie wybierać co mogę zjeść, czasem nawet na moje ulubione potrawy nie mam zwyczajnie ochoty, dlatego z różową zamawiamy. I czasem nawet dostawcy z dwóch rożnych knajp mijają się pod drzwiami bo mamy ochotę na zupełnie coś innego
  • Odpowiedz
Dzięki "przebiegowi" kobieta wiec czego chce a czego nie chce w związku i nie pozwoli się traktować w sposób w jaki ex opki traktował ją.

@AlienFromWenus: oczywiście, że pozwoli, póki znowu nie straci nadziei, że on się zmieni.

Wy nie wyciągacie wniosków z błędów, dlatego kiedyś to ojcowie wybierali wam partnerów.
  • Odpowiedz
dla chada który traktował ją jak g---o było codzienne gotowanie pysznych obiadków, a dla wykopków i przyszłych zapchajdziurów jest wylewanie na nich frustracji za błędy chada i zadowolenie się "czymkolwiek ciepłym"

@czescmampytanie: ogólnie to tak wygląda chyba w przypadku każdej kobiety :p

Nie części, nie w 50, 60 czy 90% tylko w przypadku dosłownie
  • Odpowiedz
Panowie mają dziwną mentalność by nawet proste zdanie wypowiedziane przez kobietę interpretować w najbardziej absurdalny, dziwny i negatywny sposób.

@AlienFromWenus: i już rozpoczynanie wojenki damsko męskiej i ekstrapolowanie jednego faceta na wszystkich xD

Nie wiem jakim samobójcą/desperatem będzie gość który wejdzie z Tobą w związek i pozwoli Ci podejmować jakieś decyzje xD
  • Odpowiedz
@ka-lol: w sumie to chyba w dwie strony działa, czy nie? Znam facetów co tracili głowę dla dziewczyn, prezenty, wycieczki, wszystko byli w stanie zrobić. A dziewczynę, z która założyli rodzine to nawet w połowie tak nie traktują. Sama słyszałam jak gość opowiadał jak się starał dla jakieś laski co miała tutul miss ziemi świeckiej czy innej chełmińskiej, a dla swojej zony to ciężko kwiaty kupić xDDD
  • Odpowiedz
@PxSQ: albo że nawet jak jesteś gruba i brzydka to masz masę znajomych, wszyscy cię lubią, masz co tydzień 10 zaproszeń na imprezę a o wykopku nie pamięta nawet jego własna babcia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Takiemu Przemkowi o apartcji boskiego Adonisa, herosowi o wyglądzie niczym wprost spod dłuta Fidiasza, gotowa była pojechać opitolić Clintona na drugi koniec Bolski, taszcząc się bo II klasie w TLK z plecakiem zawekowanych słoików od matki xD

No ale chłop z którym wejdzie w związek, jak dostanie zupke chinsą z letnią wodą, to szczęściarz xD

@ka-lol:

Przemek pokazał, że nie wolno zapominać o szacunku do samej siebie
  • Odpowiedz
jestem ciekawa jak u Was wykopków to wyglada

@PxSQ: Normalnie. Kobieta zrobi jedzenie, ja zjem i pochwalę. Ja zrobię jedzenie, kobieta zje i pochwali. Reszta to rozbijanie gówna na atomy.
  • Odpowiedz
i już rozpoczynanie wojenki damsko męskiej i ekstrapolowanie jednego faceta na wszystkich xD

@malinq: Przecież Ty zrobiłeś coś podobnego w swoim wcześniejszym komentarzu:

Wy nie wyciągacie wniosków z błędów, dlatego kiedyś to ojcowie wybierali wam partnerów.
  • Odpowiedz
@MichalinaBialek: bo ojcowie byi jacyś tacy mało wymagający. Mój ojciec to nie raz komentuje, że wow że u nas w domu tak się gotuje. Że raz rybka, raz kurczak, jakieś makarony, pizze. Mama tłukła non stop schabowy z ziemniakami a ojcu nie przyszłoby nigdy do głowy skrytykować cokolwiek.
  • Odpowiedz
@PxSQ: pieprzysz o obiadach a piguły i condoma pewnie używasz co ma obiad do dzietności wtf koleżanko tak się dzieci nie robi ale mogę pokazać jakby co bez obiadu się obejdzie ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz