Wpis pod tytułem "bylem gruby a później wysportowany - dziennik gościa po dwóch stronach lustra co został zdradzony"
Na głównej artykuł o "Kobiety wybierają wysokich i wysportowanych kolesi" i oczywiście w komentarzach pełno wykopków co mówią ze to nieprawda bo na ulicach widać pary o różnym poziomie atrakcyjności jak np komentarze @getin i @jegertilbake . I chciałbym dorzucić swoje dwa grosze - jestem gościem w średnim wieku, wychowałem sie bez social media, bylem grubasem który ważył 130 kilogramów a później schudł do 90 kg. Matka wychowała mnie na dobrego, cichego, uczciwego i uczuciowego chłopaka. Jak warzyłem 130 kg to cokolwiek bym nie robił to żadna dziewczyna mnie nie chciała. Mogłem mieć swoje mieszkanie, mogłem być dobry, uczuciowy i kochany, moglem mieć gruby portfel, moglem być zabawny - Żadna. I nie celowałem w modelki, tylko w normalne fajne nerdowe i zabawne dziewczyny. Żadna. Ale ile ja się nasłuchałem od koleżanek czy znajomych rodziców "Ale z Ciebie fajny chłopak, czemu nie masz dziewczyny?"
Jak schudłem w wieku 18 lat to się okazało ze to nie mój charakter jest problemem. "Wow ale Ty jesteś ciekawy!" oraz "boje sie spać sama" albo "aaaa to Twoja dziewczyna? Myślałam ze to tylko koleżanka". Charakter charakterem, portfel portfelem ale i tak nic nie pobije wzrostu, rzeźby, pewności siebie i urody. Widzę to bo bylem grubasem piwniczakiem a później zobaczyłem co morda, wzrost, siłownia, wykształcenie, zarobki, charyzma, pewność siebie i doświadczenie robię z mózgiem kobiet. Sadze, że jestem w może topce 5% facetów i na tinderze jak miałem 32 lata oraz 34 to wykręcałem setki matchy. Może nie jestem w top 1% jak tutejszy kolega z wykopu co sie wozi porsche ale i tak sadze ze mogę Wam wytlumaczyc o co chodzi z tymi wszystkimi parami które widzicie na mieście o różnym poziomie atrakcyjności. Jeżeli ona jest 8/10 a on 5/10 to dlatego ze:
1. Jej na tamten moment nie udało sie znaleźć lepszego kandydata. Jeżeli kobieta ma 35+ lat i jest z gorzej wyglądającym gościem to dlatego ze nie znalazła lepszego partnera do teraz i wie ze nie znajdzie. Ale jeżeli kobieta ma poniżej 35 lub jest z pokolenia Gen Z, gdzie kobiety zarabiają tyle samo lub więcej co mężczyźni, gdzie teraz kobiety maja każdego faceta na wyciągnięcie reki poprzez tindera - to nowe pokolenie kobiet woli być SAMA niż być z gościem 5/10. Po co ona, księżniczka, ma sie męczyć z jakimś nudnym brzydkim programista? Graph na dole który w większości przypadków jest prawdziwy. 2. Ta 8/10 jest z 5/10 bo on zapewnia jej dach nad głową i normalne życie. Na kilkadziesiąt par które znalem w moim życiu, znam tylko jedna parę gdzie kobieta utrzymywała dom. 99% par które znam to gość pracuje, zarabia więcej, utrzymuje całość i zapewnia rozrywkę partnerkom, zonom, dziewczynom. Organizuje wyjazdy, kupuje nowe auto, ogarnia remont, dostaje awanse. 3. Ta 8/10 ma zaniżone poczucie swojej wartości (bo miała trądzik, bo była wysoka jako dziecko, bo byla otyła jako dziecko, bo sie dzieci nad nią znęcały itd itp) wiec z bezpieczeństwa i wygody będzie z takim średnim gościem bo ten 5/10 był pierwszym co jej pokazał co to miłość. 4. ta 8/10 jest neuroatypowa, ma autyzm, depresje lub bipolarność. i każdy facet na jej poziomie przy bliższym poznaniu ucieka od niej bo nie chce sie męczyć, a gość 5/10 będzie skakał dookoła niej bo wie ze bedzie samotny w innym wypadku.
I teraz jakby podsunąć przystojnego 8/10, bogatego, dobrego, kochanego, ambitnego, pewnego siebie, interesującego faceta który pokaże takiej 8/10 że jest nią zainteresowany to ona w milisekundę rzuci tego programistę Andrzeja 5/10
Skąd wiem? Bo na przestrzeni ostatni 17 lat miałem dziewczyny Polki, Francuzki, Niemkę, Wietnamkę, Meksykankę, Amerykankę, Norweżkę, Bułgarkę, Ukrainkę i na ileś tam związków trwających od 6 miesięcy po 7 lat, tylko jedna ja zostawiłem, trzy związki rozpadły się przez odległość a ponad 6 związków przez.... ich zdradę.
Bo gość byl bardziej dynamiczny, Bo gość byl bardziej przystojny, Bo gosc byl bardziej bogaty, Bo gosc byl o ponad 15 lat starszym milionerem, Bo gosc byl bogatym Oskarkiem, Bo gość był ciągle pozytywny, uśmiechnięty i skakał tak wysoko aż wyskakał.
Dlatego tez z wiekiem doszedłem do wniosku że mężczyzna musi sie pogodzić z samotnością w życiu, ze żyje tylko dla siebie a nie dla jakiejś kobiety i ze nigdy przenigdy nie będę juz sie starał o kogoś bez wzajemnosci bo "to jest tylko moja kolej teraz" oraz “The most beautiful roses have the sharpest thorns.”
Na zakończenie mojego wysrywu powiem ze teraz mam od roku partnerkę i nie łudzę sie ze jak zakręci sie fajniejszy, zabawniejszy, bardziej wysportowany czy bogatszy gość ode mnie to ona mnie zostawi. Ja sie tym nie przejmuje i robie swoje.
Mam nadzieje że odpowiedziałem na wasze pytanie i jeżeli dziewczyny z wykopu uważają inaczej, to zapraszam do dyskusji.
@ka-lol: ja nie odkryłem, ale mam wrażenie że niektórym trzeba to wytłumaczyć bo gadają kocopoly że na ulicy lub wśród znajomych widzą ładne dziewcyzny z brzydkimi facetami.
@P4ncak3: Odleciałeś, jak laska jest normalna to nie poleci od razu do innego, bo jest przystojniejszy. Polecam zejść na ziemie. Co z tego jeśli nawet jesteś w tym rzekomym top 5% jak nigdzie nie zagrzałeś miejsca.
@xGrahir: od razu nie poleci, ale jak ten nowy facet będzie się krecil i jej przez parę tygodni lub miesiecy pokazywal że jest nią zainteresowany to ona pomyśli że ma szansę i zostawi swojego chłopaka. Nie wzięło się znikąd powiedzenie "nie puści gałęzi dopóki nie złapie następnej".
Dziewczyna zakończy zwiazek ze swoim chłopakiem nie mając alternatywy tylko jeżeli ten jej chłopak jest potwornie toksyczny, negatywny lub przemocowy. W innym wypadku
Dlatego tez z wiekiem doszedłem do wniosku że mężczyzna musi sie pogodzić z samotnością w życiu, ze żyje tylko dla siebie a nie dla jakiejś kobiety i ze nigdy przenigdy nie będę juz sie starał o kogoś bez wzajemnosci bo "to jest tylko moja kolej teraz" oraz “The most beautiful roses have the sharpest thorns.”
@P4ncak3: o, to są mądre słowa, które powinieneś dać pogrubioną czcionką.
nie łudzę sie ze jak zakręci sie fajniejszy, zabawniejszy, bardziej wysportowany czy bogatszy gość ode mnie to ona mnie zostawi. Ja sie tym nie przejmuje i robie swoje.
@P4ncak3: to że się nie przejmujesz to na plus, ale wcale nie jest powiedziane że tak łatwo by cię rzuciła
jest też bariera wyjścia - jeżeli by np. chad w rodzaju tego koleżki co grał Thora się zakręcił wokół twojej panny, to
@P4ncak3 jeśli kobieta jest w związku z braku laku i ktoś się nią zainteresuje lepszy to wtedy zostawi obecnego partnera (i tak już typa nie szanuje więc pewnie bez mrugnięcia okiem by go rzuciła). Jesli związek jest oparty na czymś więcej niż „nie było lepszej opcji” i parą pracuje nad związkiem to jakąkolwiek opcją by się nie pojawiła gdzieś na horyzoncie to jednak szkoda porzucać związku gdzie się włożyło sporo pracy
@heniek_8: oczywiscie i o tym pisze tutaj "od razu nie poleci, ale jak ten nowy facet będzie się krecil i jej przez parę tygodni lub miesiecy pokazywal że jest nią zainteresowany to ona pomyśli że ma szansę i zostawi swojego chłopaka"
to sposób doboru partnera/partnerki się zmienia tak samo jak potrzeby i priorytety w życiu
@Kitku_Karola: Ludzie sie nie zmieniają i sposób doboru sie tez nie zmienia. Czy ktoś ma 18 lat, 35 lat czy 50 lat to dalej faceci chcą mieć szczupła młoda blondynkę a kobiety wysportowanego, bogatego i ciekawego faceta. Jakby sie ludzie zmieniali to nie widzielibyśmy milionerów z młodszymi o 20 lat dziewczynami. Jakby ludzie sie zmieniali i
Więcej jest milionerów z stałą partnerka w podobnym wieku, ale to nie jest tak ciekawe dla prasy plotkarskiej ani oni sami się tak nie afiszują z życiem prywatnym.
@psisyn: Niektóre same sie przyznały, raz zrobiłem niespodziankę i niezapowiedzianie odwiedziłem dziewczyne - miala innego chłopa u siebie w mieszkaniu, raz zobaczyłem wiadomości na messengerze. Najśmieszniejsze jest ze wszystkie oprócz jednej "bardzo mocno żałowały, popełniły błąd i chciały naprawić związek ze mną". Yeah, good luck with that.
Na głównej artykuł o "Kobiety wybierają wysokich i wysportowanych kolesi" i oczywiście w komentarzach pełno wykopków co mówią ze to nieprawda bo na ulicach widać pary o różnym poziomie atrakcyjności jak np komentarze @getin i @jegertilbake . I chciałbym dorzucić swoje dwa grosze - jestem gościem w średnim wieku, wychowałem sie bez social media, bylem grubasem który ważył 130 kilogramów a później schudł do 90 kg. Matka wychowała mnie na dobrego, cichego, uczciwego i uczuciowego chłopaka. Jak warzyłem 130 kg to cokolwiek bym nie robił to żadna dziewczyna mnie nie chciała. Mogłem mieć swoje mieszkanie, mogłem być dobry, uczuciowy i kochany, moglem mieć gruby portfel, moglem być zabawny - Żadna. I nie celowałem w modelki, tylko w normalne fajne nerdowe i zabawne dziewczyny. Żadna. Ale ile ja się nasłuchałem od koleżanek czy znajomych rodziców "Ale z Ciebie fajny chłopak, czemu nie masz dziewczyny?"
Jak schudłem w wieku 18 lat to się okazało ze to nie mój charakter jest problemem. "Wow ale Ty jesteś ciekawy!" oraz "boje sie spać sama" albo "aaaa to Twoja dziewczyna? Myślałam ze to tylko koleżanka". Charakter charakterem, portfel portfelem ale i tak nic nie pobije wzrostu, rzeźby, pewności siebie i urody. Widzę to bo bylem grubasem piwniczakiem a później zobaczyłem co morda, wzrost, siłownia, wykształcenie, zarobki, charyzma, pewność siebie i doświadczenie robię z mózgiem kobiet. Sadze, że jestem w może topce 5% facetów i na tinderze jak miałem 32 lata oraz 34 to wykręcałem setki matchy. Może nie jestem w top 1% jak tutejszy kolega z wykopu co sie wozi porsche ale i tak sadze ze mogę Wam wytlumaczyc o co chodzi z tymi wszystkimi parami które widzicie na mieście o różnym poziomie atrakcyjności. Jeżeli ona jest 8/10 a on 5/10 to dlatego ze:
1. Jej na tamten moment nie udało sie znaleźć lepszego kandydata. Jeżeli kobieta ma 35+ lat i jest z gorzej wyglądającym gościem to dlatego ze nie znalazła lepszego partnera do teraz i wie ze nie znajdzie. Ale jeżeli kobieta ma poniżej 35 lub jest z pokolenia Gen Z, gdzie kobiety zarabiają tyle samo lub więcej co mężczyźni, gdzie teraz kobiety maja każdego faceta na wyciągnięcie reki poprzez tindera - to nowe pokolenie kobiet woli być SAMA niż być z gościem 5/10. Po co ona, księżniczka, ma sie męczyć z jakimś nudnym brzydkim programista? Graph na dole który w większości przypadków jest prawdziwy.
2. Ta 8/10 jest z 5/10 bo on zapewnia jej dach nad głową i normalne życie. Na kilkadziesiąt par które znalem w moim życiu, znam tylko jedna parę gdzie kobieta utrzymywała dom. 99% par które znam to gość pracuje, zarabia więcej, utrzymuje całość i zapewnia rozrywkę partnerkom, zonom, dziewczynom. Organizuje wyjazdy, kupuje nowe auto, ogarnia remont, dostaje awanse.
3. Ta 8/10 ma zaniżone poczucie swojej wartości (bo miała trądzik, bo była wysoka jako dziecko, bo byla otyła jako dziecko, bo sie dzieci nad nią znęcały itd itp) wiec z bezpieczeństwa i wygody będzie z takim średnim gościem bo ten 5/10 był pierwszym co jej pokazał co to miłość.
4. ta 8/10 jest neuroatypowa, ma autyzm, depresje lub bipolarność. i każdy facet na jej poziomie przy bliższym poznaniu ucieka od niej bo nie chce sie męczyć, a gość 5/10 będzie skakał dookoła niej bo wie ze bedzie samotny w innym wypadku.
I teraz jakby podsunąć przystojnego 8/10, bogatego, dobrego, kochanego, ambitnego, pewnego siebie, interesującego faceta który pokaże takiej 8/10 że jest nią zainteresowany to ona w milisekundę rzuci tego programistę Andrzeja 5/10
Skąd wiem? Bo na przestrzeni ostatni 17 lat miałem dziewczyny Polki, Francuzki, Niemkę, Wietnamkę, Meksykankę, Amerykankę, Norweżkę, Bułgarkę, Ukrainkę i na ileś tam związków trwających od 6 miesięcy po 7 lat, tylko jedna ja zostawiłem, trzy związki rozpadły się przez odległość a ponad 6 związków przez.... ich zdradę.
Bo gość byl bardziej dynamiczny,
Bo gość byl bardziej przystojny,
Bo gosc byl bardziej bogaty,
Bo gosc byl o ponad 15 lat starszym milionerem,
Bo gosc byl bogatym Oskarkiem,
Bo gość był ciągle pozytywny, uśmiechnięty i skakał tak wysoko aż wyskakał.
Na zakończenie mojego wysrywu powiem ze teraz mam od roku partnerkę i nie łudzę sie ze jak zakręci sie fajniejszy, zabawniejszy, bardziej wysportowany czy bogatszy gość ode mnie to ona mnie zostawi. Ja sie tym nie przejmuje i robie swoje.
Mam nadzieje że odpowiedziałem na wasze pytanie i jeżeli dziewczyny z wykopu uważają inaczej, to zapraszam do dyskusji.
#zwiazki #logikarozowychpaskow #zdrada #psychologia
źródło: smv_curve1
Pobierz@P4ncak3: żeś odkrył amerykę ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Dziewczyna zakończy zwiazek ze swoim chłopakiem nie mając alternatywy tylko jeżeli ten jej chłopak jest potwornie toksyczny, negatywny lub przemocowy. W innym wypadku
@P4ncak3: o, to są mądre słowa, które powinieneś dać pogrubioną czcionką.
@P4ncak3: to że się nie przejmujesz to na plus, ale wcale nie jest powiedziane że tak łatwo by cię rzuciła
jest też bariera wyjścia - jeżeli by np. chad w rodzaju tego koleżki co grał Thora się zakręcił wokół twojej panny, to
źródło: images
Pobierz@Kitku_Karola: Ludzie sie nie zmieniają i sposób doboru sie tez nie zmienia. Czy ktoś ma 18 lat, 35 lat czy 50 lat to dalej faceci chcą mieć szczupła młoda blondynkę a kobiety wysportowanego, bogatego i ciekawego faceta. Jakby sie ludzie zmieniali to nie widzielibyśmy milionerów z młodszymi o 20 lat dziewczynami. Jakby ludzie sie zmieniali i
@P4ncak3:
Więcej jest milionerów z stałą partnerka w podobnym wieku, ale to nie jest tak ciekawe dla prasy plotkarskiej ani oni sami się tak nie afiszują z życiem prywatnym.
źródło: temp_file624632232768094191
Pobierz